TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
31 Август 11, 10:17
Колко интернет доставчика са необходими за гарантирането на непрекъсваемост на център за данни?

При избора на център за данни, телекомуникационната свързаност се превръща във все по-важен елемент от цялостната услуга и нейната непрекъсваемост. Наличието на поне три независими комуникационни връзки е задължително, а в дейта център Daticum имат петнадесет оператора на свързаност. Компанията, която е част от Сирма Груп, още със създаването си се налага като първия български център за данни, отговарящ на критериите на най-високото ниво Tier 4според стандарта за категоризация на центрове за данни (TIA-942) на този вид комплекси за съхранение на информация.

„Ние като доставчик на цялостни високо надеждни (high available) решения, private cloud* системи и тяхната 24x7 поддръжка до ниво приложениe, се налага да разполагаме със собствена автономна система за доставка на интернет. В тази връзка самите ние сме клиент на шест от операторите в нашия център, разполагаме с три независими международни интернет трасета и още три към български доставчици, които освен това гарантират и резервиране на международните. Така дори и половината от връзките ни да излязат от строя, при сериозен проблем с интернет доставчиците в България, клиентите ни няма дори да усетят това и техните данни и услуги ще продължат да работят. Едва при „падането“ на четвърти и пети доставчик, скоростта за достъп ще се забави, но непрекъсваемостта на нашите услуги ще бъде запазена“ - обяснява Росен Маринов, управител на Daticum. “Нещо повече, много от нашите клиенти, които ползват само базовата ни услуга – колокация, предпочитат да използват интернет (и) от нашата система, след като се запознаят с резервираността, както по отношение на броя оператори, така и на броя резервни рутери и комутатори“ – добави Маринов.

Политиката на център Daticum е да следва всички международни стандарти относно резервираността на електрозахранването, охлаждането, свързаността, пожароизвестяването и физическата защита, а по някои показатели – и да ги надвишава. Затова и компанията е предпочитан център за данни не само от редица водещи български организации, а и от международни компании, като Сиско Системс, френския доставчик на електронни фактури B-Process и американската компания Synergy Sports Technology, която обработва и доставя аналитична информация за баскетболните срещи от NBA.

private cloud – системи от типа „частен облак“


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0969