TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
19 Юни 11, 10:44
Център за данни Daticum отчита 20% понижение в използването на електроенергия на годишна база след година и половина използване на иновативна free cooling система

Център за данни Daticum, който е част от Сирма Груп, инвестира в нова free cooling система за охлаждане в края на 2009 г. Решението е взето, въпреки че капиталовата инвестиция в тази технология е около 50% по-висока от стандартната технология на охлаждане при еднаква мощност. Компанията използва тази технология почти година и половина, което включва вече два зимни сезона, когато тя е най-ефективна.

Данните показват, че на годишна база спестената електроенергия, която компресорите на прецизната климатична система без free cooling биха изразходвали е около 20%. Естествено в зимния период съотношението е много по-голямо, а в летния - почти нулево. В пролетно есенния период почти във всички нощи и някой дни технологията работи успешно.

„Нашите реални данни показват че направените по-големи инвестиции се възвръщат след четири години, а оборудването е предвидено да се експлоатира средно между 8 и 10 години. Т.е., освен че е със сериозен екологичен ефект, инвестицията в подобна технология е и икономически обоснована“ - посочва Росен Маринов, управител на Daticum.

Технологично free cooling машините разполагат със същата технология, налична в конвенционалните машини плюс free cooling технология. Този факт допринася за постигането на много по голяма надеждност на охладителната система когато външният климат е подходящ за free cooling. Стандартно в центровете за данни машините за охлаждане се резервират в схема N+1. В случая N са машините, които работят, а една остава в резерва, в случай на дефект. Ако обаче дефектират повече от една машина едновременно и външният климат е подходящ за използване на free coоling технологията, то една от останалите машини ще компенсира липсата с включване и на компресорите си и компанията ще продължи да има една в резерв. Това прави инвестициите във free cooling също и фактор за повишаване надеждността в работата на центъра за данни, добавяйки още едно ниво на подсигуряване и надеждност в случай на авария.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0937