TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
02 Юни 11, 10:35
Сирма Груп връчи две награди в Националния конкурс "Млади таланти"

Софтуерната компания Сирма Груп Холдинг даде две от наградите на победителите в  Националния конкурс „Млади таланти” 2011. В състезанието взеха участие 24 екипа, а церемонията по награждаването се проведе на 27 май. От името на фирмата призовете връчи Явор Джонев, председател на Надзорния съвет на Сирма Груп.

Компанията има сериозни традиции в подкрепата си за образованието, което е сред най-важните й приоритети още от създаването на Сирма. През последните години тя участва в редица образователни инициативи, съвместно с държавни институции, неправителствени и бизнес организации. Подразделението Сирма Медия е първото българско издателство на мултимедийни учебници, енциклопедии и други книги, а неговият екип е създател на концепцията за „Класната стая на бъдещето“, която ще промени изцяло начина, по който учениците възприемат знания. Сирма Медия участва и в проекта „План за действие за ИКТ – подкрепа за ученето през целия живот”, който е финансиран от Европейската комисия, чрез програмата за учене през целия живот. Компанията е водещ партньор в шестата работна група по проекта „Информационни и комуникационни технологии за ученето през целия живот“.

„За нас националният конкурс „Млади таланти“ е особено ценен, защото показва на младите хора в България, че успехът може да бъде постигнат по пътя на познанието и креативността. Той съответстват напълно на ценностите на Сирма Груп, като компания, развиваща бизнес на базата на познанието и за нас беше съвсем естествено да го подкрепим“ - заяви Явор Джонев след награждаването. Самият той нееднократно е участвал в дискусии и е изнасял лекции, посветени на нуждата от промени в образователната система и на начините, по които тези промени могат да се осъществят.

Наградените от Сирма проекти са „Интерактивните физици филми“, в научна област Естествени науки, разработен от Даниел Цветков и Александър Лалев от НПМГ „Акад. Л. Чакалов”, гр. София, както и „ARISTOTELUS – интернет-приложение за управление на мрежово пространство“ в научна област Комуникационни и информационни технологии, разработен от Александър Арамов и Божимир Маринов от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”, гр. Габрово. Двата екипа получиха съответно Българска енциклопедия А-Я – второ издание, Електронна енциклопедия „История на България” и Електронен речник Оксфорд-Дуден за първия проект, както и шестмесечен неограничен абонамент за Safari Books  Online и фотоапарат – за втория проект. Участниците на първите три места в националния конкурс заминават на Европейския конкурс „Млади таланти”. Всички награди са осигурени от Сирма Медия.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2373