TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
14 Юни 11, 12:44
Учители от шест български училища се запознаха с възможностите на класната стая на бъдещето
Сирма Медия организира в София семинар на тема „Classmate PC в учебния процес”

Как ще изглежда класната стая на бъдещето, каква е новата роля на учителя във време, когато цялата информация е достъпна свободно за учениците и как решението Classmate PC на Intel може да добави стойност към образователния процес? Това са част от въпросите, които бяха засегнати в рамките на семинар на тема „Intel – powered Classmate PC в учебния процес”, организиран от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп. Събитието се проведе на 8 юни в столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри”.

В семинара се включиха учители от шестте училища, които вече са включени в пилотната програма за въвеждане на Classmate PC и на практика са първите в страната, чиито ученици могат да се докоснат до новите образователни технологии. Това са ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград, МГ „Д-р Петър Берон”, гр. Варна, СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, гр. Златица, 30 СОУ „Братя Миладинови", гр. София, 41ОУ „Патриарх Евтимий”, гр. София, както и 59 ОДЗ „Елхица”, гр. София.

Гостите г-н Адриан Чоройану мениджър бизнес развитие на Intel за Българи и Румъния и     г-н Дейвид Варсеги, специалист по поддръжката на Classmate PC с дълъг опит при внедряването на решението в училища в Македония, Унгария, Полша и др. съвместно с екипа на  Сирма Медия АД помогнаха на присъстващите учители да се докоснат до новите тенденции в образователните технологии и до възможностите на classmate PC за повишаване на ефективността при преподаване, придобиване на знания и работа в клас.

„В 21 век информацията вече не е нито част от училището, нито част от учителя, нито от учебниците. Тя е достъпна навсякъде и проблемът е по-скоро с нейното филтриране“ - заяви Александър Ангелов от Сирма Медия АД, описвайки променящата се реалност в образователната сфера и новата роля на учителя. Според него днес все повече се налага нуждата от пет основни умения: в сферата на технологиите и медиите; ефективната комуникация, критичното мислене, решаването на проблеми, както и сътрудничеството. Classmate PC e  интрумент за постигане на голяма цел - адекватен отговор на новите потребности в образованието чрез който учениците вече имат достъп до информация навсякъде и предизвикателството е те да могат да подбират подходящата информация.

Intel и Сирма Медия обединяват усилията си за подобряване на образованието в България от 2009 година. Intel има специална програма Intel® Teach, по която са обучени над 9 милиона учители в повече от 60 държави, сред които над 4 милиона учители от региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). Тя предлага професионално развитие за учители, преподаващи по всички предмети, като им помага да интегрират технологии в своите уроци и да развиват умения за творческо и критично мислене, сътрудничество, както и развиването на интердисциплинарни връзки между изучаваните в училище предмети.

Intel - базираният лаптоп-таблет classmate PC е част от цялостно решение предназначено за средното образивание, което включва хардуер, софтуер, услуги и обучение. Intel поддържа мрежа от водещи компании за образователни технологии по света, които предоставят градивните елементи за цялостно решение, изключително подходящо за внедряване в училишата в България. Сирма Медия е организацията, която въвежда цялостното решение в български те училища.

Дизайнът на Classmate PC e създаден след многогодишни изследвания в сферата на етнографските и човешките фактори, които Intel провежда в реални образователни условия по света. В допълнение, Intel работи с експерти в областта на образованието в университети и организации по света, за да разбере по-добре начина, по който децата учат, и да оптимизира технологиите за употреба в образованието.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1155