TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
01 Юни 11, 14:30
Онтотекст увеличава екипа си с 25 процента

Българската компания за семантични технологии Онтотекст, която е част от Сирма Груп Холдинг, обяви, че разкрива 15 нови работни места за ИТ специалисти. С това екипът на компанията ще достигне 70 души, работещи в нейните офиси в София, Варна и САЩ. Решението идва в момент, когато много технологични фирми у нас намаляват броя на служителите си или се стремят да запазят съществуващите работни места, и е показателно за добрите резултати на компанията. В момента Онтотекст е в процес на набиране на новите програмисти, от които се очаква да допринесат за развитието на нейните решения в областта на семантичните технологии: семантична база данни, семантични анотации и търсене, извличане на факти от текст, разработка на онтологии, извличане на знания от уеб сайтове. Повече информация е достъпна на адрес: http://www.ontotext.com/jobs.

През последните години, въпреки неблагоприятните икономически условия, Онтотекст успя да развие своите продукти и да привлече значими нови клиенти, сред които:

·         Националният архив на Великобритания

·         Медийната група BBC. Типичен пример за ползата от семантичните технологии е, че в своята технологична архитектура BBC замени MySQL със семантичната база OWLIM Enterprise на Онтотекст. Тя се ползва за уебсайта, посветен на Световното първенство по футбол през 2010 и ще се ползва за Олимпийските игри в Лондон 2012.

·         Глобалната фармацевтична компания AstraZeneca

·         Корейският телекомуникационен и медиен гигант KT и пр.

Българската фирма е сред водещите в света разработчици в иновативния сектор на семантичните технологии и отбелязва сериозни успехи:

·         Привлечена инвестиция от фонда за рисково финансиране NEVEQ през 2008

·         Най-успешен български участник в Рамковите програми за научни изследвания на ЕС (IST FP5, FP6, FP7), за което спечели наградата Питагор през 2010.

·         Значими нови клиенти

·         Установени партньорства с водещи университети и институции, сред които Международният институт за семантични технологии; Университета на Шефийлд, разработващ най-популярната платформа за обработка на естествен език GATE; и др

Развитието на Онтотекст е добър пример за възможностите на българския софтуерен бранш да заеме водещо място в изключително иновативни сфери на знанието, предлагайки решения с висока добавена стойност.

"Семантичните технологии имат потенциала да решат много от съществуващите днес проблеми за интеграция на данни ("силози от данни") и да променят начина, по който търсим и използваме данните. Те са в основата на т.нар. Web 3.0, което е мрежа от глобално свързани и структурирани данни. Нашият дългогодишен опит и експертиза в този сектор ни позволява да се развиваме успешно и да наемаме нови специалисти във време, когато много други компании освобождават хора, както и да предложим на тези специалисти благоприятни условия за тяхното израстване в една много иновативна сфера. Освен интересна работа и стабилно възнаграждение, ние предлагаме и изключителни възможности за научна кариера съвместно с най-добрите европейски университети" - заяви Атанас Киряков, ръководител на Онтотекст.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1071