TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
01 Юни 11, 14:29
Сирма Медия подкрепи участието на отбора на Първа английска езикова гимназия в Националния конкурс на младите физици
Издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп, подкрепи  участието на отбора на Първа английска езикова гимназия в Националния конкурс на младите физици. Събитието, което е осмо подред, се проведе на 16 и 17 април в град Шумен, а Сирма Медия финансира изцяло участието на отбора. В отбора на Първа английска езикова гимназия взеха участие Момчил Найденов от 12 клас, Калоян Методиев от 10 клас, Боряна Хаджийска от 10 клас и Кристиян Кънчев, също от 10 клас. Отборът се класира на пето място, а един от учениците - Момчил Найденов – беше избран за член на националния отбор, който ще представя страната ни на международния конкурс на младите физици през месец юли в гр. Техеран, Иран. За останалите участници, явяването на конкурса беше изключително ценно като практически опит и в следващите години е напълно възможно някои от тях да бъдат включени в националния отбор.

„Много сме благодарни на Сирма Медия, че финансира изцяло участието ни в националния конкурс. Тази подкрепа показа на практика, че партньорството между образованието и бизнеса може да работи успешно. Доволен съм и от нивото на българския конкурс, което беше доста високо. Нашите ученици показват много добри познания по теоретичната част на физиката. На конкурса се явиха ученици, които са сред първенците на националната олимпиада по физика, а някои от тях са взимали участие и в международната олимпиада и са печелили медали. Мисля, че могат да се подобрят уменията за учениците за експериментална работа, но за тази цел е нужно да бъде закупено и съответното оборудване в училищата. В този ред на мисли, инициативата на Сирма Медия да оборудва кабинети по физика в елитни училища, е много добро начинание“ - заяви Никола Каравасилев, ръководител на отбора от Първа английска езикова гимназия.

Според него, за да се подобри нивото на конкурса, са нужни по-добро разгласяване, както и подобряване на експерименталните умения на учениците, което може да стане с повече практически дейности по време на часовете и школите по физика.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0847