TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
25 Май 11, 16:42
Първата в България LeanSpark конференция ще се проведе през юни в София
На 4 юни България ще стане част от картата на бързо набиращото инерция движение LeanCamp. Тогава в София ще се проведе първата у нас конференция LeanSpark, организирана от Start IT Smart в сътрудничество с LeanCamp. Еднодневната конференция ще включва редица лекции на утвърдени чуждестранни специалисти, уъркшопи и игри, с основна цел разпространяване на опита в сферата на Lean – принципите и техниките.

Събитието е фокусирано върху т.нар. Lean – философия и нейното навлизане в технологичния сектор и други икономически браншове. В основата й са принципите за оптимизиране на бизнес процесите и създаване на повече стойност с по-малко ресурси. Тя е наложена в японската икономика от компанията Toyota и се превръща във важен фактор за японското икономическо чудо от последните десетилетия. Днес Lean - философията набира все повече популярност в САЩ, Западна Европа и други региони по света. След въведението в нейните принципи, ще бъдат представени и редица примери за успешното й прилагане в различни компании по света.

"Основната причина Lean – философията да става толкова популярна през последните години е, че прокламираните от нея принципи за по-ефективен бизнес имат все по-голямо значение в съвременния свят. Времето на безогледното харчене на големи бюджети отмина безвъзвратно с икономическата криза и днес, когато светът вече започва следващия цикъл на растеж, ние знаем, че ефективността, оптимизираното използване на ресурсите и търсенето на максимална възвръщаемост ще бъдат водещи принципи за новите успешни компании. Движението LeanCamp се появи именно в отговор на тази необходимост и аз се радвам, че българските предприемачи и специалисти ще имат шанса да се докоснат до неговата философия направо от създателите й" - заяви Иво Василев, който е организатор на конференцията.

Сред акцентите на конференцията LeanSpark ще бъде използването на Lean – философията в сферата на стартирането на нови бизнеси, технологичните разработки, дизайна, генерирането на нови бизнес модели и ефективното управление на компаниите. Участниците в събитието ще имат възможност не само да се запознаят с някои от световните светила в сферата на ефективното бизнес развитие, а също и да участват в редица уъркшопи и игри, за да се докоснат по-отблизо до Lean – принципите.

Сред лекторите на конференцията в България ще бъдат Салим Вирани, основател на множество технологични бизнеси в Канада и Великобритания и съосновател на LeanCamp; Робърт Фицпатрик, ветеран от Y Combinator, ментор в Seedcamp и основател на The Startup Toolkit; Димитър Станимиров, съосновател на OVIA, базиран в Лондон стартъп, който цели да направи революция в сектора на наемането на работа; Ники Смит, изследователка и стратег в сферата на дизайна и дигиталните медии, и също съосновател на LeanCamp; Ерик Риес, автор на блога Start Up Lessons Learned, съосновател и главен технически директор на IMVU.

Спонсори на събитието ще бъдат Microsoft и Telerik, партньори – Toyota, StartUP и BASSCOM, a медийни партньори – ROI Communications, NewBusiness.bg и CGArt.bg. Повече информация можете да откриете във Facebook страницата и LinkedIn групата на събитието.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1185