TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
12 Май 11, 16:34
СуперХостинг.БГ е Генерален партньор на събитията за млади предприемачи Grow Challenge и Idea Challenge

Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ е генерален партньор на състезанията за млади предприемачи Grow Challenge 2011 и Idea Challenge 2011, които се организират от Клуба по предприемачество на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ Start It Smart. Целта на Grow Challenge е да вдъхнови инвестирането в младите хора в България, следвайки принципа, че колкото повече хора стартират бизнес, толкова повече бизнес ще има за всички.

„Инициативи, като Grow Challenge и Idea Challenge имат огромно значение за развитието на инфраструктура в подкрепа на стартиращите предприемачи в България. Страната ни има нужда от повече подобни прояви, които показват на младите хора, че могат да изберат пътя на стартиране на собствен бизнес и могат да вървят успешно по този път. СуперХостинг.БГ ще подкрепи инициативите на клуба Start It Smart, не само защото най-голям брой стартиращи компании има в областта на Интернет услугите, а и защото качественият хостинг става все по-важен фактор за позиционирането на всеки бизнес, без значение в кой бранш се развива и колко е голям“ - сподели Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ.

На 14 май от 10:00 ч. в Аулата на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе Crowd Funding Competition – третата част на турнира за гемифицирано предприемачество 3Challenge : Idea Bussiness Investment. По време на събитието ще се презентират три проекта в категориите: Profit – бизнес, фокусиран единствено в реализирането на печалба – reloyalty; People – бизнес, генериращ печалба, разконцентриращ се с ползи за обществото – udance; Planet – социален бизнес, фокусиран в устойчивото предприемачество и следващите поколения – planetpreneur. В рамките на събитието ще бъдат проведени и уъркшопове на тема Sales 2.0 (Продажби 2.0), Neuro Linguistic Programming (Невролингвистично програмиране) и Gamification. След това ще има панел със Start It Smart тop 10 български предприемчи на тема: „Коя е липсващата връзка между стартиране и инвестиране в родната екосистема?“. Сред тях са изявени специалисти като: Влади Янков (3DC), Георги Шарков (ESI – European Software Institute), Сребрин Ватралов (Grabo.BG), Александър Ковачев (Red Devil), Боян Бенев, Борис Колев (JT International), Георги Къдрев (StockPodium) и др.  
Награда на Grow Challenge 2011 е 0|50 000 ( 0 лв. или 50 000 лв.). Стани от Udance – победителят от Seed Challenge 2010 ще се състезава, отговаряйки на въпроса „Ще събера ли 50 000 лева от публиката?”. В случай, че със задружни социални усилия бъдат събрани по-малко от 49 999 лв. всички пари ще бъдат върнати обратно на собствениците им. В случай, че бъдат събрани 50 000 лв. или повече, Стани печели, печелят и всички следващи участници в състезанията.
На 15 май (следващия ден) от 10:00 ч., отново в Аулата на Софийски Университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе Idea Challenge 2011: Disruptive Pitch Competition – първият кръг на от турнира за гемифицирано предприемачество 3Challenge за 2011 г. По време на събитието ще се презентират 18 бизнес идеи в същите три категории: Profit, People и Planet, като клубът ще избере три от идеите, публиката - други три и накрая журито (което се пази в в пълна тайна от организаторите) - още три. Ще бъдат проведени и уъркшопи по темите: Brainstorming, Mind Mapping и Starting a Business. Деветте най-иновативни, най-харесвани и най-устойчиви идеи ще достигнат до Seed Challenge 2011: Business Mechanics Competition, което е втората част на турнира. То включва шест месечно менторство в цяло общество от организации, личности и стартъпи. Включва и парични награди.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.8837