TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
25 Май 11, 08:28
Балкан Сървисис завърши успешно интеграцията на безжична RFID мрежа с ERP система в Кабелкомерс
Участието на български компании в европейския проект RFID-ROI-SME поставя страната ни на картата на новата революция в сферата на безжичната идентификация за корпоративни и обществени цели
Българската консултантска компания Балкан Сървисис завърши успешно пилотен проект за интеграция на безжична мрежа, работеща по стандарта RFID* (Radio-frequency Identification – Радиочестотна идентификация) с бизнес софтуера Atlantis ERP в предприятието Кабелкомерс. Проектът е изключително иновативен и позволява цялата информация за продуктите, влизащи или излизащи от складовете на предприятието в София и Бургас, да се появява в реално време в неговата ERP** система. Интеграцията е осъществена в рамките на двугодишния европейски проект RFID-ROI-SME, който е финансиран от Програмата за подкрепа на политиката в сферата на информационните и комуникационни технологии (ICT Policy Support Programme) на Европейския съюз. Той има за цел да подкрепи навлизането на RFID технологиите в малките и средни предприятия на Стария континент. Водещ партньор от българска страна по него е Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ. Успешното участие на български компании на практика поставя страната ни на международната карта в една изключително иновативна технологична сфера – навлизането на безжична идентификация на хора и предмети за корпоративни и обществени цели.
 
В рамките на пилотния проект е осъществена инсталацията на система от RFID устройства в два от складовете на Кабелкомерс, след което тя е интегрирана от екип на Балкан Сървисис с работещата в предприятието ERP система Atlantis. В резултат използваният от RFID четците мобилен интерфейс обменя информация в реално време. Цялата информация е видима веднага в ERP системата. Пилотният проект решава редица проблеми, свързани с логистиката, управлението на складовите наличности, на документацията, както и с по-ефективното управление на човешките ресурси в предприятието.
„Осъществявайки този проект, ние имахме две основни цели – да подобрим управлението на информацията и да подобрим логистиката в Кабелкомерс. За тази цел RFID решението беше напълно интегрирано с работещото в компанията ERP. То не само оптимизира съществуващите процеси и намалява възможностите за грешки, а освен това отваря вратата към нови възможности за подобряване ефективността на предприятието. Като компания за бизнес софтуер, ние печелим много от този проект и от европейското финансиране, тъй като екипът ни се сдоби с ценно ноухау, което ще използваме в бъдещите си проекти. Проектът е много добър пример за това как иновативни технологии могат да бъдат използвани за решаването на отдавна съществуващи проблеми в предприятията“ - обяснява Филип Мутафис, управляващ партньор на Балкан Сървисис.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.175