TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
15 Април 11, 09:23
Рекорден брой участници в Националното състезание по уеб дизайн и уеб програмиране WEBLOZ '11
Ето, че и тазгодишната регистрация за WEBLOZ'11 приключи бързо и неусетно. За сметка на това, по-доволни от резултатите няма как да бъдем. За тазгодишното издание на Националното състезание по уеб дизайн и уеб програмиране има регистрирани рекордните за последните пет години 118 проекта. Броят на участниците може да бъде показателен и за това, че все повече ученици се учат и развиват в уеб сферата! Разпределението по категории е: Уеб дизайн - 47 проекта, Интернет програмиране (5-8 клас) - 21 проекта и 50 проекта за Интернет програмиране (9-12 клас).
 
“Малките участници ни изненадаха особено приятно, не само с броя на проектите, но и с техните качества. Във всички категории ще бъде интересно, защото качествени проекти има много и конкуренцията е много голяма. Радващо е, че една такава инициатива, посветена на развитието на образованието у нас, набира все повече популярност. Седмица след регистрацията вече имаме и финалистите, които ще защитават своите проекти в спа комплекс "Островче" близо до Разград. За пета поредна година на участниците е подсигурена безплатна нощувка, организирана от екипа на Фондация “Технология за младите” и благодарение разбира се на спонсорите на състезанието. Тук е мястото да благодаря на златния ни спонсор СуперХостинг.БГ, който отново изигра важна роля, за да може националното състезание да се проведе“ - сподели Тихомил Кулев, основател на Фондация „Технология за младите“.
 
Общият брой на участниците тази година е 163-ма, от общо 38 населени места. Най-много участници са от градовете Русе - 23 София - 19, Варна - 14, Бургас - 10, Пловдив - 9, Пазарджик и Шумен по 8, Хасково 7 и Силистра и Благоевград по 6. Разпределението по класове също е много интересно: дванадесетокласниците са 48, единадесетокласниците са 45. Има 26 представителя от 10-ти клас, а 8 и 9 клас са по 17. От по-малки участници също има не малко регистрации. Тези на седмокласниците са 4, а на шестокласниците - 6.
 
След дълъг размисъл, комисията тази година се представи доста добре и доста щедро. Допуснати до вторият и финален кръг са рекордните 50 проекта - интересна цифра, точно за 5-тата ни годишнина! 20 са проектите от категория "Уеб дизайн" които продължават към финала. 22 са проектите на големите програмисти, а за малките са рекордните 8 проекта. Общият брой на участниците е към 70. Най-много хора има от градовете София, Варна, Русе и Шумен. На финала ще присъстват участници от общо 23 населени места. Припомняме, че в комисията за първи кръг участваха 19 човека, всички с голям опит в сферата на уеб разработването и едни от най-видните представители на уеб сферата в България.
 
И тази година състезанието се организира със съдействието на СуперХостинг.БГ, които отново са златен спонсор на събитието. По традиция състезанието е подкрепено от едни от най-големите фирми в българската ИТ сфера. И тази година Телерик са сребърни спонсори на събитието. Отново може да се похвалим и с подкрепата на Българска Уеб Асоциация, която за пореден път подкрепят развитието на младите професионалисти.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1238