TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
27 Април 11, 17:36
Информационните технологии създават нови възможности за обучение през целия живот
Поредица от семинари, посветени на бъдещето на образованието, ще се проведат в градовете Сливен, Кърджали и Хасково
Как си представяте класната стая на бъдещето? Как информационните и комуникационни технологии ще създадат нови възможности за образование в училищата, в университетите и след това – през целия живот? Как съществуващите вече иновации могат още днес да модернизират образователната система и да повишат ефективността на ученето?
 
На тези и много други въпроси ще бъде потърсен отговор в рамките на поредица от семинари, които ще се проведат в гр. Сливен (на 27 април, в ПМГ ”Добри Чинтулов”, кабинет 16, начален час 13:00 ч.), гр. Кърджали (27 април, в СОУ „Отец Паисий”, начален час 12:00 ч.) и гр. Хасково (28 април, Дом на учителя, начален час 12:00 ч.). Те се организират в рамките на проект „План за действие за ИКТ - подкрепа на ученето през целия живот” (ICT-4-LLL) с бенефициент Министерство на образованието, младежта и науката и координатор Сдружение  Център за творческо обучение. Събитията ще бъдат подкрепени от Регионалните инспекторати по образованието в тези градове и ще съберат на едно място представители на училища, университети, неправителствени организации, както и експерти в сферата на информационните и комуникационни технологии.
 
„Широкото навлизане на информационните технологии в образованието е сред ключовите фактори за повишаване конкурентоспособността на българските училища и университети, и в крайна сметка – за превръщането на българските ученици в още по-конкурентни граждани на бъдещото общество, базирано на знанието. В целия свят иновациите се възприемат като важен двигател за реформиране на образователната система и е радостно, че в България вече сме направили много от най-важните стъпки за да гарантираме осъществяването на тази промяна. Именно на досегашните ни постижения и на тенденциите за навлизане на информационните и комуникационни технологии в подкрепа на ученето през целия живот е посветен предстоящият семинар в Сливен, Кърджали и Хасково“ - обясниха Александър Ангелов, представител на Центъра за творческо обучение и доц. Галя Кожухарова, директор на Департамент за информация и повишаване на квалификацията на учителите, ДИПКУ към Тракийски университет - Стара Загора.
 
Проектът „План за действие за ИКТ-подкрепа на ученето през целия живот” си поставя за цел да изработи План за действие за интегрирано използване на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в подкрепа на реализацията на Националната стратегия за учене през целия живот (НСУЦЖ – 2008-2013). В това направление работят следните шест работни групи: 1/ Училищно образование (с водещ партньор –Столична Община); 2/ Висше образование (с водещ партньор – Специализирано висше училище по библиотекознание и информационни технологии, СВУБИТ); 3/ Професионално образование (с водещ партньор – Национално сдружение за малък и среден бизнес , НСМСБ); 4/ Обучение и квалификация за възрастни (с водещ партньор - Департамент за информация и повишаване на квалификацията на учителите, ДИПКУ към Тракийски университет - Стара Загора); 5/ Неформално учене и самообучение (с водещ партньор – Сдружение Център за творческо обучение, СЦТО) и 6/ ИКТ за ученето през целия живот (с водещ партньор – Сирма Медия).
 
На семинарите ще бъдат представени най-значимите тенденции в сферата на образованието, неговата модернизация и навлизането на нови технологии в обучението. Посетителите ще се запознаят с визията на организаторите за класната стая на бъдещето, със самия проект „ИКТ за учене през целия живот”, с партньорите, участващи в него, както и с докладите на работните групи по проекта. Ще бъдат представени стратегиите за образование на трите общини, в контекста на използването на новите технологии за учене през целия живот и ще бъде дискутирано приложението на Стратегията за учене през целия живот в различни области, интересуващи всеки от участниците. Внимание ще бъде обърнато и на въпроса за квалификацията на учители. Семинарите се провеждат в различни градове с цел да се подобри информираността за реализирането на националните стратегии за учене през целия живот.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3486