TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
06 Април 11, 13:52
Сдружението на независимите интернет доставчици се обяви против прекъсването на интернет кабели в София

Сдружението на независимите интернет доставчици, което обединява близо 20 български  оператори, се обяви против практиката от последната седмица за рязане на интернет кабели, без предупреждение в София. Според представители на браншовата организация, става въпрос за крайно непремерени действия, които не могат да бъдат решение на проблема с развитието на телекомуникационната инфраструктура у нас. 

„Действията са изключително вандалски и се извършват  в момент, когато повечето оператори  у нас и без това са започнали  да прибират инфраструктурата си под  земята. В сравнение с други  европейски столици, като Букурещ например, София е в много по-прилично състояние и тенденцията е в бъдеще висящите кабели да са все по-малко. Затова е много странно, защо рязането на кабели се случи точно в този момент. Според нас в случая не става въпрос за интереса на гражданите, много от които на практика останаха без телефон и интернет достъп. От тези действия са засегнати почти всички членове на сдружението ни и хиляди потребители. Интерес от случилото се има някоя друга телекомуникационна компания, която се стреми по нелоялен начин да ограничи конкуренцията си на този доста наситен пазар. Затова отново питам: защо прекъсването на кабели стана точно сега“ - заяви Страхил Иванов, председател на сдружението. 

„Решението  на проблема с висящите кабели не може да бъде насилствено и с цената на прекъсване на услуги от критична важност за потребителите. Още повече, че другата възможна алтернатива за полагане на кабелите ни е каналната мрежа на БТК, а бившият държавен телеком иска цени, които не са разходоориентирани. Това вече беше потвърдено с решение на Комисията за регулиране на съобщенията. Именно високата цена за достъп до инфраструктура от толкова важно обществено значение е и причината България да е толкова изостанала по отношение проникването на широколентови услуги в по-малките населени места, където почти няма конкуренция и единствената алтернатива е бившият държавен телеком. Интернет доставчиците нямат друга алтернатива за разполагане на своите кабели, защото би било абсурдно да започнем да разкопаваме цяла София“ - добави Страхил Иванов. 

Председателят на Сдружението на независимите интернет доставчици посочи още, че интернет достъпът и телефонията са комунални услуги и няма обективна причина да бъде забранявано тяхното разпространение чрез кабели по стълбовете, докато за други комунални услуги, като електричеството, това е позволено. „Резултатът от тази акция е, че страда крайният потребител, а интерес от случилото се може да има единствено някоя конкурентна телекомуникационна компания“ - обобщи Страхил Иванов.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.2822