TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
06 Април 11, 13:43
Балкан Сървисис завърши Business Intelligence проект в Бони Холдинг
Новото приложение ще улесни изготвянето на справки и анализа на продажбите за търговския екип и мениджмънта на компанията
Българската консултантска компания Балкан Сървисис завърши Business Intelligence проект с QlikView и изграждане на Datawarehouse с Pentaho CE Data Integration-Kettle за Бони Холдинг АД - водещ производител на месни продукти в България. Проектът е реализиран от екипа на Балкан Сървисис за три месеца и е завършен през март 2011 г.
 
Проектът включва изграждане на Data Warehouse, а като средство за извличане и зареждане на данни (ETL) е използван продуктът с отворен код Pentaho Data Integration-Kettle. Потребителите на решението използват QlikView за визуализация на информацията, справки и анализи по многобройни сечения. Потребителите могат да се възползват от изключителната гъвкавост при визуализирането на информацията от QlikView, благодарение на асоциативната технология на продукта и възможностите за избор и промяна на дименсии (критерии за групиране на информацията) във всички справки. Приложението позволява да бъдат сравнени продажбите, върната стока и реализацията спрямо минали периоди и постигнати резултати спрямо планирани. Изчисляват се основни ключови показатели и могат много лесно да бъдат анализирани вземанията по клиенти и плащанията с възможност за drill-down до ниво документ.
 
"Въпреки някои непредвидени задачи, които трябваше да решим в хода на проекта, успяхме да постигнем един много добър резултат и да облекчим значително работата си по отношение на изготвянето на справки и анализа на информация" сподели Мариян Михайлов, Маркетинг мениджър на Бони Холдинг и ръководител на проекта.
 
Данните необходими за изготвяне на справките се зареждат от над 20 бази данни и се поддържа история за последните осем години. Въпреки големия обем данни, времето за изчисление на най-тежките справки е под 3 секунди а всички останали справки се получават от потребителите на практика веднага.
 
"Едно от големите предизвикателства в проекта беше извличането на информация от йерархичната архитектура на базата данни на "Санта" - приложението с което работи холдингът. Благодарение на доброто сътрудничество с колегите от Вато Софт, които са внедрили и поддържат "Санта"  и компетенциите на екипа ни намерихме оптимално решение за зареждането на данни в изградения Data Warehouse" коментира Владимир Рашев, управляващ съдружник в Балкан Сървисис.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1204