TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
23 Март 11, 17:04
СуперХостинг.БГ е Златен спонсор на тазгодишното Национално състезание по уеб разработване WEBLOZ ’11
Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ ще подкрепи за четвърта поредна година най-голямата ученическа надпревара в сферата на Интернет технологиите - Националното състезание по уеб разработване WEBLOZ. Компанията отново ще е Златен спонсор на събитието. Тя ще подари хостинг планове СуперПро на победителите във всяка категория и планове СуперСтрат - на класиралите се на второ място. Освен това в рамките на събитието СуперХостинг.БГ ще организира и интересни игри с практическа насоченост, за които младите уеб таланти ще получат допълнителни награди. По този начин компанията се надява допълнително да стимулира участниците в тяхното развитие и да им даде шанс практически да отработят реални казуси.
 
"Състезанието WEBLOZ е една наистина стойностна инициатива, която има за цел да популяризира сред младежите ни предимствата на Интернет технологиите, като поле за тяхната бъдеща реализация. Радващо е, че надпреварата не само се съхрани вече пета година, а и успешно се разширява и доразвива. Екипът на СуперХостинг.БГ ще продължи да помага за това развитие и аз се надявам повече български фирми да насочат своите усилия към младите хора у нас и към подобни ключови образователни инициативи." - заяви Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.
 
Националното състезание по уеб разработване WEBLOZ е едно от най-успешните и бързоразвиващи се ученически събития в сферата на Интернет разработките. Неговата  история и непрекъснатите нововъведения, които правят организаторите от Фондация "Технология за младите" го превръщат в мерило за възможностите на младите Интернет разработчици и дизайнери у нас. За четирите години, през които е проведено до сега, в състезанието са участвали над 200 екипа с над 260 участника и са раздадени награди за над 11 000 лв.
 
"Основните цели на състезанието са да постави в конкурентна среда неговите участници и да стимулира развитието им, като същевременно с това им дава свободата да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии, които те предпочитат." - заяви Тихомил Кулев, основател на Фондация "Технология за младите".
 
И тази година състезанието ще е в две категории, с подобрен регламент, ново жури и усъвършенстван формат. В него ще могат да участват ученици от V до ХІІ клас от всички училища в страната. Те ще трябва да защитят пред комисия собствени проекти в две категории - "Уеб дизайн" и "Интернет програмиране". Подробности за регламента има на адрес: http://webloz.net/. Нагрaдният фонд на състезанието отново ще е над 3 000 лв. и ще включва много мотивиращи поощрителни награди. От тази година се въвеждат и специални нерегламентирани награди, които ще се определят по време на защитите на проектите. Те ще се връчват за отличителни части от проекта, като с тях ще се стимулират участниците добри в конкретна сфера. Регистрацията на проектите започва на 14-ти март и ще продължи до 25-ти март.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
5.053