TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
23 Март 11, 09:20
Българската фирма Орак Инженеринг създаде първия в света софтуер за космически туризъм
Страната ни се завръща в космическата индустрия със система за управление на туристически орбитални полети
Българският разработчик на бизнес софтуер Орак Инженеринг представи официално днес първото в света софтуерно решение за космически туризъм. Това стана в рамките на международната конфeренция "Space Тourism & Travel Summit", посветена на космическия туризъм, която се провежда днес в София. Орак Инженеринг е партньор на събитието, което събира у нас водещи представители на световната космически индустрия, частни компании за космически полети и със специалното участие на легендарния американски астронавт Стори Мъсгрейв (Story Musgrave).
 
Софтуерното решение за космически туризъм, представено от българската компания, носи работно наименование ORAK R6 DTA. То представлява версия на туристическия продукт ОРАК R6 Travel, чиято световна премиера се състоя преди две седмици на изложението CeBIT в гр. Хановер, Германия. Версията за космически пътешествия обаче е оптимизирана за управление на работата на компаниите за частни космически полети и всички останали участници по веригата в този нов и много перспективен сегмент. На практика ORAK R6 DTA организира всички детайли около пътуването, включително и наземната част.
 
„Днес частната космическа индустрия и по-специално околоземните туристически полети се открояват като един от най-перспективните нови икономически сегменти и все повече предприемачи се насочват към този пазар. Само през тази година има четири технологично готови проекта за космически туризъм, които вече са преминали успешно изпитания, а записалите се и чакащи туристи вече са хиляди. Новите проекти имат стойност от около 100 000 щ. долара на човек и потенциала им до 2020 г. е за над 20 миларда щ. долара приходи. Всички тези потенциални клиенти трябва да бъдат записани в листи на чакащи, да преминат първоначални прегледи и инструктажи, да бъде планирано космическото им пътуване с всички туристически детайли около него. За тази цел е необходимо надеждно софтуерно решение, отговарящо на специфичните нужди на този нововъзникващ бранш и аз се радвам, че именно нашият екип създаде първия такъв продукт на пазара” - заяви главният директор на ОРАК Инженеринг Красимир Стоянов - „Космическият туризъм поне за сега е услуга, предназначена за по-богатите хора, а те искат и много качествено съпътстващо обслужване. Нашият дългогодишен опит от внедряването и поддържането на туристически продукти в много страни по света, ни позволява да отговорим адекватно на тези изисквания.”
 
Очакванията на Красимир Стоянов са секторът на софтуерни системи за космически туризъм в обозримо бъдеще да достигне обем от около 15 - 30 млн. щ. долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.113