TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
23 Март 11, 09:19
Център за данни Daticum започна да предлага "private cloud" услуги
Българският център за данни Daticum, който е част от Сирма Груп, започна да предлага на пазара у нас услуги от типа "частен облак" (private cloud) - най-новата тенденция при архитектурата тип "облак" по света. Този тип услуги позволяват на фирми и други организации да се възползват от гъвкавостта и всички останали предимства на cloud - архитектурата, като същевременно си гарантират най-високото ниво на сигурност и надеждност. На практика концепцията private cloud означава създаване на вътрешнофирмена "облачна" архитектура, достъпна само за нуждите на една организация.
 
Центърът предлага на своите клиенти да закупят или да си наемат цялото необходимо оборудване, от което имат нужда и да го резервират само за себе си. На него екипът на Daticum създава виртуална инфраструктура, съобразена изцяло с техните нужди. Цената на предлаганите от компанията "private cloud" - услуги зависи от параметрите на всеки отделен проект, броя сървъри и услугите, инсталирани на тях.
 
"На практика, избирайки този вариант, клиентът си купува не само запазено място в нашия център за данни, с цялата характерна за него надеждност и сигурност, а също и нужната му експертиза, за реализиране на проекта, както и поддръжката, без да му се налага да наема нито един администратор" - обяснява Росен Маринов, управител на Daticum - "Сред нашите предимства е и фактът, че екипът ни вече се е специализирал в работата с трите водещи cloud технологии"
 
Центърът за данни Daticum е единствения в страната, покриващ изискванията на Ниво 4 на TIA и предлага най-високото ниво при управлението на различните видове риск, включително от пожар, наводнение, прекъсване на електрозахранването или на телекомуникационната свързаност, физически заплахи и др. Въпреки това центърът предлага услугите си на цени, сравними с тези на другите подобни обекти у нас. Използването на услугите на Daticum си остава несъизмеримо с разходите на една компания за изграждането на собствен сървърен център. Услугите му са подходящи за новосъздадени фирми, доставчици на SaaS - системи (Software as a Service - софтуер като услуга), както и за всяка друга компания, която иска да намали разходите си за съхранение на данни, увеличавайки същевременно сигурността и надеждността при управлението на фирмената информация.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1028