TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
03 Март 11, 17:05
Две български софтуерни компании са отличени с престижна европейска награда за иновации по време на CeBIT
Страната ни за поредна година e с национален щанд на най-голямото световно технологично изложение
Българските софтуерни компании Interconsult Bulgaria и Musala Soft бяха отличени с престижната награда за иновации European Seal of e-Excelence, по време на най-голямото търговско изложение в областта на информационните и комуникационните технологии в света – CeBIT. Те получиха съответно Златна и Сребърна награда на церемонията, която се провежда за първа година, с тенденция да се превърне в ежегодна част от изложението. За поредна година Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), с подкрепата на Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ, изгради официалния български щанд на CeBIT. Събитието продължава от 1 до 5 март в град Хановер, Германия и вече 25 години събира водещите компании в сферата на информационните и комуникационни технологии, потребителската електроника, развлеченията, технологиите за бизнеса, финансите, търговията, електронното управление и много други области на иновациите.
 
ИАНМСП, заедно с БАСКОМ и други браншови асоциации у нас организират българското участие на форума през последните няколко години, а сега това се случва две седмици след като БАСКОМ проведе успешна визита на български софтуерни компании на Световния мобилен конгрес 2011 г. в Барселона, отново с подкрепата на Изпълнителната агенция. След ползотворното участие и последвалите добри отзиви от всички компании, посетили мобилния конгрес, очакванията са този успех да бъде повторен и на водещото световно технологично изложение CeBIT, както и на предстоящата визита в САЩ в края на месеца.
 
„БАСКОМ вече традиционно участва в организацията на официалното участие на българските софтуерни компании на конференцията и спомага те да разширят своите международни контакти, да се срещнат с потенциални партньори или клиенти и да останат в крак с най-новите тенденции в един от най-динамичните сектори. Тази година участието има още по-голямо значение, тъй като важни за нас пазари като Западна Европа и САЩ излизат от кризата и се появяват много нови възможности за развитие. БАСКОМ ще продължи да предприема стъпки за по-успешното позициониране на българския софтуерен бранш на международните пазари” - заяви Георги Брашнаров, председател на Управителния съвет на БАСКОМ.
 
На 3 март, по случай Националния празник на България на CeBIT 2011 ще се проведе и Българска Вечер, която се финансира от фирмите – участнички на националния щанд. Тя ще започне в 18 ч в зоната на щанда. На събитието с музика на живо и подбрани български вина ще има много изненади за всички гости и представители на медиите. Всички те ще могат да се запознаят с възможностите, предлагани от българския технологичен бранш.
 
Българският щанд в панаирното градче в Хановер е разположен в Зала 6, щанд Н46. На него ще бъдат представени 20 български софтуерни компании, пет от които са членове на БАСКОМ - Bianor, InterConsult Bulgaria – ICB, Microinvest, Musala Soft  и Nemetschek Bulgaria.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2097