TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
02 Март 11, 18:35
Европейски светила идват в София на Международна конференция за ученето през целия живот
Образователни експерти от Австрия, Англия, Гърция, Шотландия, Турция, Хърватска и други страни, представители на българските училища, държавни институции и технологични компании ще се срещнат в София на първата по рода си Международна конференция за ученето през целия живот. Тя ще се проведе на 10 и 11 март 2011 г. в столичния хотел Хилтън, а заедно с нея ще се състои и образователен панаир. Събитието ще бъде организирано в рамките на проекта „План за действие за ИКТ – подкрепа за ученето през целия живот”. Той е финансиран от Европейсата комисия, чрез програмата за учене през целия живот. Изложенето може да бъде посетено от всички заинтересовани, без ограничение за броя на участниците.
 Обучението през целия живот е залегнало като важен приоритет в образователната политика на Европейската комисия и според приетия през 2004 г. от Европейския съвет доклад „Образование и обучение 2010 – Успехът на Стратегията от Лисабон се крепи на спешни реформи“, целенасочените инвестиции в ученето през целия живот са изключително важни за постигане на общата цел Европейският съюз да се наложи като най-конкурентната основана на познание икономика в света. За тази цел у нас е създадена и Националната стратегия за учене през целия живот, която е с обхват от 2008 г. до 2013 г.
 Проектът „План за действие за ИКТ – подкрепа за ученето през целия живот”, който е с бенефициент Министерството на образованието, младежта и науката, се реализира в партньорство с Центъра за творческо обучение и Сирма Медия и има за цел да изработи План за действие за интегрирано използване на информационните и комуникационни технологии в подкрепа на реализацията на Националната стратегия.
В рамките на проекта функционират шест работни групи, насочени към развитие на училищното образование (с водещ партньор – Столична Община), висшето образование (с водещ партньор – Университета по библиотекознание и информационни технологии), професионалното образование (с водещ партньор – Националното сдружение за малък и среден бизнес), обучението и квалификацията за възрастни хора (с водещ партньор – Департамента за информация и повишаване на квалификацията на учителите към Тракийски университет, Стара Загора), неформалното учене и самообучение (с водещ партньор – Сдружение Център за творческо обучение), както и информационните и комуникационни технологии за ученето през целия живот (с водещ партньор – Сирма Медия).
Конференцията ще бъде заключителното събитие в рамките на проекта и ще събере на едно място учащи, учители, представители на образователните институции, неправителствения сектор и бизнеса. Те ще разгледат и обсъдят резултатите от работата на работните групи, подготвяйки препоръки за плана за действие към националната стратегия.

Гости от други европейски страни ще представят своя опит относно обучението през целия живот и използването на новите технологии в тази сфера. Сред участниците в нея ще бъдат Дейвид Смит, представител на Министерството на образованието на Австрия, д-р Никос Мануселис от Гръцката мрежа за изследвания и технологии (GRNET S.A.) и фондация „Ариадне“, Уил Кларк, експерт по развитие на продуктите в ICT schools service, Шотландия, Мучахит Чамналбур от Министерството на образованието на Турция, представители на организацията Young Digital Planet, Британския съвет, Сирма Медия, Майкрософт България, Интел и др. Каролине фон Кьокриц от Берлинския Свободен Университет ще изнесе лекция на тема „Виртуалната мобилност – подготовка на мобилността в реалния живот в рамките на международния обмен на студенти в Германия“, а Роберта Галиарди от Италия ще говори по темата „Информационни и комуникационни технологии в занаятчийството, представяне на добри практики в професионалното обучение“. Вторият ден от конференцията ще започне с лекция на Явор Джонев от Сирма Медия на тема „Диалог за бъдещето”, след което в рамките на няколко паралелни сесии ще бъдат представени добри практики в направленията: Национални политики за ИКТ в подкрепа на ученето през целия живот, Създаване на електронни образователни ресурси, Образование и бизнес, както и Диалог за Бъдещето. Ще бъде проведена и специална сесия, посветена на сугестологията, в рамките на която ще има и изказване на Георги Лозанов. Ще бъде представено и практическо внедряване на сугестологията в учебния процес в едно варненско училище.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5913