TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

02 Март 11, 18:34
Отзиви след делегацията на български софтуерни фирми на Световния мобилен конгрес 2011
Българските софтуерни компании оцениха много успешно организираното от БАСКОМ посещение на Световния мобилен конгрес в Барселона и го определиха, като чудесна първа стъпка за позиционирането на софтуерния ни бранш в динамичния пазар на мобилните комуникации. Припомняме, че 14 софтуерни фирми от България посетиха най-голямото телекомуникационно събитие в света, а делегацията беше организирана от Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП). Важна роля за успеха на инициативата изигра отдел "Международно сътрудничество" към изпълнителната агенция, чиито екип се сработи много добре с този на БАСКОМ и спомогна за покриването на кратките срокове. В рамките на посещението българските софтуерни предприемачи проведоха поредица от срещи, участваха в ключови за бъдещето на сектора семинари и дискусии, и създадоха много нови бизнес контакти.
 
"Много сме доволни от събитието. За компания като нашата не е възможно да дадем различен отговор, тъй като мобилните технологии и приложения са сред основните ни дейности. Най-голямата полза за нас определено беше достъпът до информация. Няма друг сектор в информационните технологии където нещата да се случват толкова бързо. Всичко се променя в рамките на няколко месеца. Преди едва четири години никой не говореше за мобилните приложения и смартфоните, а ето че днес те присъстват в живота на повечето хора около нас и са тема на ежедневни разговори. Много е лесно компанията и продуктите ти да станат жертва на бързоразвиващия се бранш. Другата полза беше възможността да се срещнем лице в лице с партньорите си от цял свят, което е съществена част от отношенията ни. С основните ни партньори вече имаме стабилни отношения, но наистина е вълнуващо колко различни и неочаквани конструктивни връзки имат потенциал да се случат на подобно събитие." - заяви Петар Шварц, Маркетинг мениджър на фирма Мелън и добави, че участието на компанията на този форум ще бъде задължително и в бъдеще. Той сподели, че в началото екипът на фирмата се е съмнявал във възможността визитата да се случи за толкова кратки срокове, но са останали приятно изненадани от "експедитивната, търпелива и стегната организация на БАСКОМ и ИАНМСП.
 
"За нас посещението беше изключително полезно, тъй като започваме да разработваме бизнес приложения за мобилни телефони, включително такива за управление на недвижима собственост, за управление на документи и др. Тенденциите в мобилния сектор се очертават до голяма степен, особено след обявяването на стратегическо партньорство между Microsoft и Nokia. С този ход водещите платформи на практика са три: Windows Phone 7, Android и iOS. Посещението ни помогна да проследим от близо много от новите тенденции и според мен това е правилният вариант за такива делегации - водещата роля при организацията и избора на фирми да бъде поета от браншовата организация БАСКОМ" - заяви Горан Миланов, Търговски директор на Немечек България. Той оцени положително организацията на събитието и добави, че при следващите такива инициативи трябва да бъде постигната повече гъвкавост по отношение на възможността компаниите да си удължават престоя, когато имат и други бизнес срещи извън официалната програма, при условие, че сами си поемат допълнителните разходи.
 
"Екипът на Сирма Мобайл беше сред първите инициатори на такава организирана визита на Световния мобилен конгрес и сме особено радостни, че тя вече е факт. Макар и посещението да бе за кратко, то е една чудесна първа стъпка за позиционирането на българския софтуерен бранш в бързо развиващия се сектор на мобилните комуникации. Според мен обаче нашата крайна цел трябва да бъде България да е представена на събитието като държава, с национален щанд, каквито имаха Ирландия, Норвегия, Южна Корея, Израел и много други страни. В бъдеще това може да се случи с активното участие на браншовата организация, но и с подкрепата на държавата" - заяви Антон Гавраилов, ръководител на Сирма Мобайл.
 
"Световният мобилен конгрес е едно от от най-важните събития в областта на мобилните комуникации всяка година и аз съм изключително доволен от посещението ни. Именно тук много от компаниите очертават стратегиите си за следващата година и по този начин се дава посока на развитие на индустрията. От тази гледна точка изложението ми предостави своеобразно сверяване на часовника със световните тенденции. От друга страна имах възможност да се срещна с много професионалисти от индустрията и да обменим идеи и мисли относно избраната от Бианор област на развитие. Това ни дава възможност да намерим нови партньори и клиенти. Почти всички срещи, които проведох бяха ползотворни и очаквам последващи стъпки. Освен това за мен беше изключително полезно, че успях да демонстрирам новата версия на нашето решение iMediaShare на редица потенциални партньори. iMediaShare e мобилно приложение, което дава на потебителите достъп до онлайн видео съдържание и в последствие го визуализира на големия ТВ екран. Именно тази му уникалност генерира голям интерес и очаквам последващи стъпки за съвместна работа с някои от компаниите, с които разговаряхме. Това е и своеобразен тест, че вървим в правилната посока" - заяви Стефан Лилов, ръководител Бизнес развитие във фирма Бианор. Той оцени много високо ролята на браншовата асоциация, добавяйки че: "БАСКОМ изнесе цялата организация свързана с намирането на средствата и координацията между фирмите участнички и финансиращия орган. Надявам се догодина да можем да се похвалим и с национален щанд на България на този престижен форум и много разчитам на помощта на БАСКОМ за това."

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5432