TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
27 Януари 11, 19:15
Седем прогнози за хостинг пазара през 2011 г.
Прогнозите за ръст на икономиката през 2011 г., както и налагането на Интернет като все по-важна платформа за бизнес, от която вече се възползват и малките фирми у нас, вещаят ръст в сектора на хостинг услугите през новата година.Как ще се развие хостинг пазарът през 2011 г.? Ето най-значимите прогнози за неговото бъдеще, направени от Любомир Русанов и Методи Дреновски, управители на фирма СуперХостинг.БГ
1. Виртуализацията ще отчете сериозен ръст през тази година. Наемането на виртуални сървъри е много по-изгодно, в сравнение с аналогични услуги и все повече бизнес организации отчитат това. През отминалата година виртуализацията придоби масова популярност у нас, която ще помогне за бързия ръст на този тип услуги през 2011 г. С развитието на виртуализацията и при наличието на по-гъвкави решения, като виртуални сървъри (VPS – Virtual Private Server) все повече фирми и физически лица ще се отдръпнат от закупуването на собствени машини, колокация и наети сървъри. Това ще намали себестойността на притежание на ключови ИТ инфраструктури и ще улесни компаниите в стартирането на бизнес или разширяването на дейността им. 
2. Мобилният достъп до интернет ще продължава да отчита ръст, задвижван от бързото развитие на най-популярните операционни системи за смартфони, на приложения за тях, както и от ръста на пазара на таблети. Тази тенденция ще се отрази на работата на уеб разработчиците и дизайнерите на сайтове. До известна степен това ще повлияе и на работата на хостинг доставчиците, доколкото възможността потребителите да достъпват Интернет в движение ще увеличи трафика към сайтовете. 
3.Хостинг услугите във все по-голяма степен ще се превръщат в комплексни решения, включващи различни предложения с добавена стойност, които са с реална полза за собствениците на сайтове. SSL сертификати, услуги по ползваемост, ваучери за реклама, и много други. Така днес най-големите компании от този бранш могат да обезпечат изцяло техническите нужди, свързани с Интернет присъствието на един стартиращ или съществуващ бизнес. 
4. Домейните .EUще стават все по-търсени през 2011 г., след силното им маркетиране и промоции, които бяха обявени в края на миналата и началото на тази година.
5.       Очаква се засилен интерес към SSL сертификатите, които вече се закупуват не само от фирми, а все по-често и от физически лица, търсещи сигурен достъп до сайта си. Интернет се налага като важен елемент от развитието на всеки бизнес, а темата за сигурността в Мрежата е все по-дискутирана. Все повече потребители са по-взискателни към сигурността при комуникацията със сайтовете, на които се доверяват, особено ако се налага да споделят лични данни или финансова информация. 
6. И през тази година споделеният хостинг ще продължи да бъде сред най-достъпните хостинг услуги, което ще го направи още по-предпочитан за много Интернет проекти. Тази хостинг услуга се е наложили във времето и може да се каже, че е „Micro Enterprise” среда, което дава на клиентите големи възможност на изключително достъпна цена. 
7. Все повече ще се налагат платформите за лесно и бързо създаване и администриране на сайтове, като Wordpress и Drupal. Предлагайки лесен панел за управление на съдържанието, разнообразни функционални модули и стандартизация, те правят създаването на собствен сайт много по-достъпно.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4126