TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
28 Януари 11, 19:13
ERP системата "EnterpriseOne" вече се изучава в УНСС
През есенния семестър на учебната 2010/2011 г. студентите от специалност "Икономика и управление на съобщенията" в Университета за Национално и Световно Стопанство (УНСС) за първи път получиха възможност да използват в обучението си истинска ERP (Enterprise Resource Planning) система. Над петдесет студенти от чевтърти курс вече работят със системата "EnterpriseOne" на българската софтуерна компания "Алое Ко" в своите занятия по предмета "Маркетинг в съобщенията". Предоставянето на продукта позволи студентите да взимат бизнес решения за свободно ползване за целите на обучението по икономика е от особена важност, предвид нарастващото значение на системите от клас ERP за бизнеса и повсеместното им внедряване в българските предприятия. Предстои в бъдеще часовете за самостоятелна работа на студентите с EnterpriseOne да бъдат увеличени, а след два семестъра занимания с продукта от катедра "Информационни технологии и комуникации" се предвижда да проведат тест за нивото на неговото усвояване.
 
Партньорството на УНСС и фирма Алое Ко е част от мащабна програма на софтуерната компания за сътрудничество с образователните институции у нас, в рамките на която тя вече три години си партнира с български университети. Нейният екип не само е предоставил на УНСС лицензи за ERP системата, а е участвал в изграждането на необходимата инфраструктура и е реализирал цялостната програма на обучение.
 
Предимствата от партньорството са многобройни - студентите за първи път имат досег с реално работещо ERP система и могат да се запознаят в цялост с начина, по който този клас системи управляват бизнеса. До този момент практическите упражнения са включвали единствено запознаване със счетоводни програми и други продукти с ограничен обхват, но с широкото навлизане на ERP системите в редица браншове нараства нуждата от досег с тях в образованието по икономика.
 
Партньорството с "Алое Ко" позволява на студентите да изучат и прилагат този тип сложни софтуерни системи още по време на своето следване, вместо това да се случва когато започнат работа в някоя компания. В този смисъл инициативата спестява време на бизнеса, тъй като бъдещите кадри са много по-подготвени за начина на работа в организациите и няма да се налага да бъдат обучавани с дни и седмици. Те ще бъдат много по-добре подготвени и при стартирането на проекти за внедряване на нова ERP система в компаниите им, а днес сред най-значимите фактори за неуспеха на подобни проекти често е именно бавното свикване и приемане на промяната от страна на служителите. За УНСС партньорството създава конкурентно предимство, позволявайки на университета да подготвя много по-добре студентите си за реалните условия на работа в компаниите. Не е без значение и фактът, че студентите ще се научат да разграничават коя система е ERP и няма да бъдат подвеждани в бъдеще от продукти, които представляват по същество счетоводни и складови програми, но си присвояват това наименование.
 
"Ефектът от подобни обучения е огромен, защото ние вече сме в информационното общество, програмните продукти за управление на бизнеса се развиват много бързо, а студентите ни все още нямат практическа подготовка и не могат да работят с такива системи. Предоставянето на реална ERP система на УНСС от "Алое Ко" и сериозните усилия, които Наталия Футекова положи за адаптирането на решението за нуждите на нашите студенти ще позволят те да навлязат много по-добре в реалните условия на правене на бизнес и да получат възможно най-добрата практическа подготовка в България. В тази връзка бих искал да изкажа специални благодарности на "Алое Ко" за реализираното партньорство" - сподели доц. д-р инж. Иван Брешков, който е лектор по дисциплината.
 
Според него динамиката, с която се развива информационното общество, променя много бързо системите за управление на бизнеса и те ще предоставят все по-пълна картина на процесите, протичащи в предприятията, включително и прогнози за тяхното бъдещо развитие. "Това означава, че в бъдеще фирмите и екипите, които не са достатъчно подготвени за този аспект от организация на бизнес процесите, ще бъдат застрашени от отпадане от пазара, а отделните служители, които нямат познания за работа с ERP, няма да бъдат конкурентни на пазара на труда" - добави доц. д-р инж. Иван Брешков.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1021