TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
28 Януари 11, 19:06
Спиди Нет награди победителите в конкурса за разказ, есе и концепция „Познай бъдещето на комуникациите“
На 26 януари, от 18:00 ч. в книжарница Хеликон, на адрес Бул. "Патриарх Евтимий", N 68 (до кръстовището с Бул. Витоша) бяха наградени победителите от конкурса „Познай бъдещето на комуникациите със Спиди Нет“. Награждаването се осъществи с любезната подкрепа на веригата книжарници Хеликон.
 
Конкурсът се проведе в три категории – разказ и есе, посветени на бъдещето на интернет и комуникациите, както и концепция за ново приложение на комуникациите в полза на обществото. Горната възрастова граница в надпреварата беше 30 години и с това основната цел на конкурса беше именно да подтикне младите хора в България да помислят какво ще е бъдещето на технологиите и как те ще повлияят на обществения и икономически живот у нас. В надпреварата взеха участие общо 78 участника. В продължение на две седмици всички творби бяха оценявани от жури в състав: Таня Тодорова - представител на Спиди Нет, Светлин Желев - технологичен журналист, Хелиана Велинова – блогър и тренер по младежки проекти, Александър Александров – журналист и автор на фантастични разкази, както и Страхил Иванов, изпълнителен директор на Спиди Нет. Изборът на журито беше изключително труден, тъй като особено в категориите за разказ и есе бяха получени много интересни предложения. В това можете да се убедите и сами, защото всички произведения в трите категории вече са достъпни на адрес: http://speedy-net.bg/index.php/news/news_details/32
 
„От името на екипа на Спиди Нет бих искал да благодаря на всички участници за ентусиазма, с който подходиха и за интересните текстове, които изпратиха. Всички знаем, че младите хора в България многократно са показвали своята интелигентност и винаги са били сред първенците, когато става въпрос за надпревари в области като информатика, математика и физика. Нашето желание с организирането на този конкурс беше не просто да им дадем още едно място за изява, а да ги провокираме да помислят по такава сериозна тема, като бъдещето на комуникациите. Защото всички знаем, че комуникациите винаги са били важен фактор за развитието на цивилизацията и от начина, по който ще изглеждат те в бъдеще, до голяма степен зависи и начинът, по който ще се развива обществто ни. И нашето желание разбира се е България в бъдеще да заеме водеща роля в развитието на този сектор в световен мащаб. Затова още веднъж благодаря на всички участници и им пожелавам успешна реализация в живота“ - заяви Страхил Иванов, изпълнителен директор на Спиди Нет.
 
Голямата награда – смартфон iPhone - в категория Есе спечели Ася Братанова, която не се яви, за да си я вземе. Представители на Спиди Нет ще се свържат с нея, както и с всички останали, които не си получиха наградите на място, за да им ги изпратят. Още петима автори на есета бяха отличени с награди – едногодишно безплатно използване на телефон, телевизия и интернет от Спиди Нет. Това са Александър Угрински, Бояна Лечева, Даниел Данов, Елизабета Овчарова и Пламен Василев. От екипа на Спиди Нет се надяват обезпечаването с телекомуникационни услуги да им помогне да бъдат още по-продуктивни в творческата дейност и другите си занимания.
 
В категория Разказ журито беше особено затруднено, тъй като поне три произведения заслужаваха голямата награда. Все пак смартфонът iPhone отиде при Иван Димитров за страхотния разказ Sexkiller. Останалите петима наградени, които получават едногодишен достъп до услугите на Спиди Нет, са Преслав Костов (разказа Извънредна мярка), Калоян Захариев (Прекрасен нов свят), Дамяна Радионова (Алиса в света на утрешния ден), Десислава Кънева („С“ като ...) и Виктория Викторова.
 
В категория Концепции също бяха получени интересни предложения, като сред тях се открои концепцията за Интернет – очила на Етиен Янев, който се сдоби и с третия iPhone. Останалите петима наградени в тази категория са Гергана Драйчева, Бояна Лечева, Милена Иванова, Божидар Асенов и Георги Ставрев.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0846