TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
12 Януари 11, 17:33
Онтотекст ще изнесе лекция на тема „Свързани данни“ в Британския Музей
Българската компания за семантични технологии Онтотекст, която е част от Сирма Груп Холдинг, ще вземе участие в учебния ден на тема „Културно наследство и семантичен уеб”, който ще се проведе на 13 януари в Британския Музей (British Museum), в Лондон. Атанас Киряков, ръководител на Онтотекст, ще изнесе лекция, посветена на предизвикателствата на управлението и достъпа до свързани данни.
 
Форумът ще представи начините, по които съвременните културни и обществени организации използват Интернет и по-конкретно все по-важната роля, която семантичните технологии играят в съхраняването на културното наследство и улесняване на достъпа до него. Очаква се събитието да събере водещи специалисти, практици и доставчици на семантични решения от цял свят, както и студенти, които ще имат възможност да обменят информация за най-актуалните тенденции и постижения в тази сфера. Българската фирма Онтотекст е сред световните лидери в разработката на семантични технологии, а сред клиентите й са институции, като Националният архив на Великобритания и медийната група BBC. Участието на компанията на международно събитие от такъв мащаб, подчертава водещата й роля в сферата на използване на семантични решения за нуждите на културните организации.
 
Съвместно с професор Уенди Хол от Университета в Саутхемптън и Кен Хама – консултант на Йейлския център за британско изкуство, ръководителят на Онтотекст Атанас Киряков ще изнесе лекция на тема „FactForge – the Fast Track to the Centre of the Data Web”. Той ще представи новостите около решението FactForge, което позволява на потребителите да откриват ресурси и факти, на базата на семантични връзки между данните. Мениджърът ще представи също и примери, свързани с т.нар. „Тест на Модилиани“ за семантичния уеб. 
 
В началото г-н Киряков ще анализира настоящите предизвикателства пред използването на свързани данни и ще представи идеята за т.нар. „reason-able views” - търсачка по категории или индекси, която да осигурява смислен, ефективен и надежден достъп до части от cloud - системата LOD (Linking Open Data). FactForge е такъв тип „reason-able view” решение, което обединява различни бази данни в цялостно хранилище, съдържащо повече от 1 милиард уникални формулировки. След селектиране остават 10 милиарда различни формулировки, описващи около 154 милиона източници.
 
От практическа гледна точка лекцията ще разясни на аудиторията как FactForge вече се използва в Националния архив на Великобритания и как RDF (Resource Description Framework) решението на Онтотекст беше внедрено в самия център на динамичната семантична архитектура, използвана от медийната група BBC в нейния уебсайт, посветен на Световното първенство по футбол през 2010.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0906