TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

06 Януари 11, 12:30
На Семинар в Бургас се обсъди използването на информационни технологии за учене през целия живот
Работна група Училищно образование, с водещ партньор Столична Община и с подкрепата на Центъра за творческо обучение и Сирма Медия

На 13 декември, в Младежкия културен център - Бургас, на ул. Гладстон 47 се проведе образователен семинар по проект „План за действие за ИКТ – подкрепа за ученето през целия живот” (http://ict4lll.eu/), с бенефициент Министерство на образованието, младежта и науката. Проектът се финансира от Европейската комисия (Програма за учене през целия живот) и има за цел да изработи План за действие за интегрирано използване на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в подкрепа на реализацията на Национална стратегия за учене през целия живот (2008 – 2013 г.). Семинарът се организира от работна група Училищно образование, с водещ партньор Столична Община и с подкрепата на Центъра за творческо обучение и Сирма Медия. Той стартира с представяне на проекта, а в събитието взеха участие представители на Община Бургас, Община Созопол, както и редица учебни заведения от региона.

 

„Провеждането на съвместна дискусия с участието на представители на средното и висше образование, държавната и местна администрация, неправителствения сектор и технологичния бранш ще ни позволи да вземем предвид всички аспекти от използването на технологиите в образованието, да определим по-лесно потенциалните проблеми и да си поставим приоритети, свързани със създаване на План за действие. Именно затова семинарът в Бургас е от особена важност, показвайки кои са добрите практики в областта и създавайки приемственост между тях и останалите учебни заведения“ - заяви Иглика Ангелова, експерт от Центъра за творческо обучение.

 

В рамките на събитието тя изнесе лекция на тема „Квалификацията на учители - основа за въвеждане на ИКТ в средното образование - Роля, методи, трудности, предизвикателства, добри практики“. Александър Ангелов, представител на технологичната компания за мултимедийни образователни решения и съдържание Сирма Медия проведе интерактивна сесия, в която демонстрира възможностите на класната стая на бъдещето, включваща интерактивна дъска и свързани с нея компютри за учениците. Сесията се осъществи в сътрудничество със 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“, София. Представители на Департамента за информация и повишаване на квалификацията на учителите към Тракийския университет, Стара Загора показаха на аудиторията технологични инструменти в областта на природните науки, а д-р Галина Момчева, ВСУ Черноризец Храбър, Варна изнесе лекция на тема „Какво правят и какво не правят информационните технологии в средното образование?“. В края на семинара беше проведена дискусия, а след края на събитието на участниците бяха раздадени сертификати.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.9765