TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
19 Декември 10, 16:32
Онтотекст проведе успешни тестове за производителност на своята семантична база данни BigOWLIM, преминавайки бариерата от 5 милиона SPARQL заявки на час
Българската компания за семантични технологии Онтотекст, която е част от Сирма Груп Холдинг, проведe серия от успешни експерименти, за проверка скалируемостта и ефективността на най-новата си семантична база данни BigOWLIM, работеща в инфраструктура тип "облак". Тестовете бяха проведени според изискванията на Berlin SPARQL Benchmark (BSBM) - известен стандарт за семантични хранилища. Те успяха да преминат бариерата от обработката на милион заявки за един час, показвайки недвусмислено гъвкавостта и производителността на решението BigOWLIM на Онтотекст и ангажираността на компанията да развива семантичните технологии за търсене.
 
В рамките на експериментите клъстер от 100 системи Amazon EC2 демонстрира рекордна производителност, достигаща 5 милиона SPARQL заявки на час, при едновременно подаване на заявки от страна на 1000 клиента. Постигната е ефективност, позволяваща обработката на 100 000 заявки при цена за използване на "облачната" инфраструктура от 1 долар. Решението показва и отлична хоризонтална скалируемост, като един краен възел успява да управлява група от 100 междунни възела, без това да влоши самостоятелната производителност на всеки от тях.
 
"Решението BigOWLIM демонстрира ангажимента на Онтотекст да наложи семантичните технологии в сърцето на всяка компания" - заяви по повод на тестовете Бари Бишъп, продуктов мениджър, отговарящ за OWLIM - "Средствата, които ще ни позволят да постигнем тази цел, са именно изключителната производителност и надеждност. Не е чудно, че Би Би Си избра именно BigOWLIM за сърцевина на своя уебсайт за Световно първенство по футбол 2010".
 
Пълните резултатите, от проведения BSBM тест, може да видите тук.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
6.9901