TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
22 Ноември 10, 13:34
Алое Ко завърши съвместен проект с Института по информационни технологии към БАН
Българската софтуерна компания Алое Ко завърши успешно проекта “Производствени разписания и управление на запаси в малките и средни предприятия”, осъществен съвместно с Института по информационни технологии към Българската Академия на Науките. Инициативата е финансирана от Национален иновационен фонд към Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), като част от Рамковата програма за конкурентоспособност и иновации на Европейския съюз.
 
“След проучване на различни организации се спряхме на фирма Алое Ко за партньор в реализацията на проекта, тъй като компанията има дългогодишен опит в разработката и внедряването на информационни системи за управление на бизнеса и в най-пълна степен отговаряше на поставените критерии. Основна цел на съвместния ни проект беше предлагането на иновативни методи и подходи за практическото решаване на две основни задачи, възникващи при управлението на малките и средни предприятия от сферата на производството и снабдителската дейност - предмет на първата задача беше изготвянето на разписания, оптимизиращи натоварването на производствените мощности, а втората беше свързана с проблемите по управлението на запасите в складовото стопанство. Благодарение на отличната координация между екипите на ИТТ – БАН и Алое Ко, реализирахме успешно и в срок поставените задачи, а всички документи за мониторинг на отделните етапи бяха приети без забележки” - коментира доц. д-р Владимир Монов от Института по информационни технологии към БАН.
 
Проектът стартира през 2008 г. и обхваща четири етапа от по шест месеца, като ИИТ - БАН осъществява изследователската и научна част, а Алое Ко ООД извършва научно-приложната дейност чрез разработката на софтуерен прототип за оптимизация на производствените разписания и управление на складовите запаси. Програмните модули са тествани, като са решавани задачи от текущата практика на компанията. За целите на проекта са проучени както български, така и световни практики в областта.
 
“В рамките на проекта създадохме ноухау в партньорство с водеща научна институция в лицето на ИТТ - БАН. В следпректната фаза разработеният софтуерен прототип ще стане част от ERP системата EnterpriseOne. По този начин резултатите от съвместната ни работа ще бъдат достъпни за малките и средни предприятия в България, които ще могат да се възползват от иновативните методи за оптимизиране на производствените мощности и управление на складовото стопанство”, обясни Наталия Футекова, управител на Алое Ко.
 
Компанията има дългогодишни традиции в сътрудничеството с научни организации. Алое Ко предоставя безплатни учебни материали и лицензи за ERP решението EnterpriseOne на университети в страната. Организацията съдейства и на дипломанти в разработката на магистърски и бакалавърски тези.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9848