TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
22 Ноември 10, 13:33
Сирма Мобайл създаде първото българско приложение за мобилната операционна система Bada на Samsung
Софтуерното подразделение Сирма Мобайл, което е част от Сирма Груп Холдинг, създаде първото българско софтуерно приложение за мобилната операционна система Bada на Samsung. То се нарича Where Am I и съчетава най-новите технологии в сферата на социалните мрежи и услугите, базирани на местоположението (LBS - Location Based Services). Приложението позволява на потребителите да споделят в реално време информация за това, къде се намират и къде ще бъдат в даден бъдещ момент. Така те могат да създават собствена социална мрежа в движение, като използвайки функциите на приложението техните приятели, съученици или колеги могат да бъдат уведомени и лесно да открият мястото за парти, служебно или друго събитие, без да е необходимо потребителят да прозвънява лично всеки един от тях. Приложението Where Am I ще бъде достъпно за безплатно сваляне в електронния магазин за мобилни приложения на Самсунг – Samsung Apps.

“В Сирма Мобайл винаги сме се стремили да използваме най-новите софтуерни технологии и платформи, за да създаваме услуги, които предлагат реална стойност за потребителите, отговарят на съществуващите необходимости и проблеми. Екипът ни има голям опит както в разработването на приложения, базирани на местоположението, така и в създаването на разнообразни програми за най-популярните мобилни операционни системи - Android на Google, iPhone OS на Apple, Windows Mobile на Microsoft, BlackBerry на Research In Motion и Java ME. Затова беше съвсем естествено нашата компания да разработи и първото българско приложение за най-новата мобилна операционна система - Bada на Samsung” – споделя Момчил Зарев, ръководител на Сирма Мобайл.

Bada е мобилна операционна система разработена от Samsung Electronics и представена официално през ноември 2009 г. Името й означава “океан” на корейски език. Тя е предназначена както за high-end смартфони, така и за по-нисък клас мобилни телефони. През август Samsung пусна и версия 1.0 на Software development kit (SDK) – комплект инструменти за разработка на Bada - приложения, с цел да привлече разработчици от цял свят да създават приложения за нея. Първият смартфон, работещ с Bada, е Samsung Wave S8500, който бе представен официално на Световния мобилен конгрес през февруари 2010 г. и бе пуснат на пазара през юни тази година. Заедно с неговото излизане, Samsung стартира и онлайн магазин 
Samsung Apps
 с около 300 приложения за Bada, 70%, от които - безплатни. До края на 2010 г. компанията се надява да увеличи броя им на 7000.

LBS (Location-Based Services) представлява клас мобилни услуги, които използват информацията за местоположението на потребителя. Сред приложенията им са разнообразни игри, свързани с локализацията на даден човек, управлението на автомобилния трафик, предоставяне на информация за най-близките банкомати, заведения, клубове и др., електронната търговия, директна реклама, както и услуги за защита.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1232