TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
05 Ноември 10, 13:24
Сирма Медия участва в Intel International Education Summit 2010

Българската компания, предоставяща цялостни решения в сферата на образованието Сирма Медия заедно с представители на Министерство на образованието, младежта и науката на България взе участие в Intel Education Summit 2010, който се проведе в Букурещ, Румъния от 18 до 20 октомври. Тазгодишното издание на конференцията събра представители на държавни институции, образователни специалисти, частни корпорации и учители от цял свят, които обсъждаха плюсовете и минусите от приложението на технологиите в образованието, както и средствата за подобряване на образователните системи с помощта на инвестицията в кариерното израстване на учителите.

 

По време на форума Intel представи своята визия за това по какъв начин образователните системи в Европа и Близкия Изток могат да предоставят богати възможности на учителите, използвайки информационните технологии, да подготвят своите ученици, така че те да бъдат по-конкурентоспособни в съвременния динамичен свят. В рамките на конференцията Intel обяви своите планове, да разшири набора от локализирани версии на серията Intel® Teach Elements - Project-Based Approaches в Европа, включително в държави от Централна и Източна Европа, което провокира оправдан интерес сред участниците в семинара.

 

Сирма Медия работи активно с Intel в областта на образованието от няколко години. През 2009 г. е осъществен пилотен проект за оборудване на един клас със специализираните ученически лаптопи Intel Classmate PC, в рамките на инициативата "Компютър за всеки ученик". Classmate PC е достъпен, пълнофункционален, компактен и устойчив ученически преносим компютър, проектиран да окуражава взаимодействието сред учениците и учителите по време обучението. За целите на този проект Сирма Медия предостави една от своите продуктови линии образователно мултимедийно съдържание за 1-4 клас. Освен това екипът на компанията обучи всички учители в начален курс от пилотното училище как да работят по-ефективно с новите технологии и по-специално с обучително електронно съдържание. От няколко месеца двете компании работят активно и по друг голям съвместен проект, за локализация и адаптация на серията от курсове за обучения на учители Intel Teach.

 

Серията ‘Intel® Teach - Elements’ представлява комплект от практически насочени курсове за обучение на учители, които предоставят богати възможности за запознаване и прилагане на съвременни образователни похвати, като "проектно базирано обучение" и "работа с инструменти за Web 2.0". Сред ползите на серията курсове за квалификация на учителите са възможностите за продължаващо професионално развитие на действащите учители, както и техническата възможност за провеждане на курсовете в онлайн среда. Стартовият курс от сериите Project-Based Approaches има за цел да помогне на учителите в процеса на затвърждаване и прилагане на принципните положения на проектно-базираното обучение, в съвременната класна стая.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3222