TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
14 Октомври 10, 11:52
Сирма Мобайл завърши успешно тестове с мобилния оператор Tele 2 в Норвегия

Софтуерното подразделение Сирма Мобайл, което е част от Сирма Груп Холдинг, завърши успешно поредица от тестове на работата на своя платформа за управление на приложенията в SIM карти, в мрежата на норвежкото подразделение на мобилния оператор Tele 2. Постижението нарежда фирмата сред малкото разработчици, които могат да осъществяват такъв тип решения и я превръща в потенциален партньор на мобилните оператори и доставчиците на мобилни услуги по света.

 

Тестовете са проведени на 14 септември, дистанционно от България, като българският екип е използвал SMS центъра на Tele 2 в гр. Осло. Специалистите на Сирма Мобайл са заредили, натоварили и модифицирали приложение за родителски контрол, разработено за норвежката фирма Бипър, със SIM карта на Tele 2. Тестът е повторен няколко пъти при различни условия и е преминал успешно, при много добри показатели.

 

Първоначално системата е разработена за продукт на Motorola, наречен iSIM. Той представлява устройство с формата на нормална SIM карта и работещо като прокси между телефона и самата карта. Във втората си версия системата е надградена да поддържа и нормални SIM карти, използвани в мобилните оператори като Tele 2.

 

"Успехът на тестовете откроява екипа на Сирма Мобайл като един от малкото в света, които могат да осъществяват подобни проекти. Проектът е имиджов както за нас, така и за общността на българските разработчици. С наличната платформа покриваме много голяма област от проблеми при операторите и вярваме, че нейните предимства ще й осигурят място на пазара" - сподели Антон Гавраилов, ръководител на Сирма Мобайл.

 

В рамките на тестовете е осъществено пълно зареждане на приложението на празна карта, подмяна на различни негови фрагменти, както и ъпгрейд на нова версия. Досегашната практика е операторите най-често да правят пълно обновяване на подобен вид приложения, което е скъпо и ресурсоемко. Осъщественият от Сирма Мобайл частичен ъпгрейд позволява на компаниите за мобилни услуги да спестят много разходи при подобни процедури в бъдеще, тъй като подобни ъпдейти често се правят с изпращането на много на брой кратки съобщения. Сред предимствата на услугата са както достъпната цена, така и фактът, че клиентът не е притесняван и не разбира по никакъв начин за осъществяването на ъпгрейда.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0991