TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
24 Септември 10, 10:46
Макс Телеком и Самсунг ускоряват навлизането на Mobile WiMAX услугите в България
Иновативната технология за широколентов достъп на Самсунг ще подобри предлаганите от Макс Телеком 4G услуги

Българският WiMAX оператор Макс Телеком избра Самсунг Електроникс Ко за свой основен Mobile WiMAX доставчик. Това ще позволи на компанията да подобри предлаганите от нея услуги за мобилен интернет в България. Предлаганите от Самсунг мобилно WiMAX решение и техническа поддръжка ще изиграят ключова роля за популяризирането на мобилните 4G услуги в България.

 

Макс Телеком планира да доразвие своята WiMAX мрежа с технологията на Самсунг до края на 2010 година. Операторът ще разшири портфолиото си от мобилни WiMAX услуги, постигайки национално покритие през 2012 година и ще предложи на клиентите си още по-големи възможности за мобилен пренос на данни, както и висококачествени VoIP услуги.

 

"Радваме се, че съвместно с водещия доставчик на решения за мобилен WiMAX Самсунг, ще предложим на нашите клиенти една още по-добра безжична широколентова услуга и ще покажем на повече българи възможностите на една от най-модерните и иновативни технологии -  мобилен WiMAX" - заяви Красимир Стойчев, Главен изпълнителен директор и основател на Макс Телеком - ""Ние сме един от водещите български доставчици на услуги за безжичен пренос на данни и вярваме, че обновяването на мрежата ще подобри възможностите ни да предложим още по-икономични и качествени решения."

 

Макс Телеком предлага преносими и мобилни 4G услуги, подходящи за използване в дома, в офиса, както и в движение. Договорът със Samsung ще позволи на оператора да предложи нови устройства, позволяващи скорост за мобилен пренос на данни до 32 мегабита в секунда.

 

Самсунг ще предостави на българския оператор своето най-ново Mobile WiMAX решение, включващо U-RAS Smart базови станции и свързаните с тях системи и услуги за поддръжка на мрежата. Мобилните WiMAX решения на Самсунг са ценово и енергийно ефективни и дават възможност за плавен преход от Mobile WiMAX към WiMAX 2.

 

"В Самсунг сме много радостни от възможността да наложим Mobile WiMAX в България, в партньорство с Макс Телеком. Макс Телеком се развива успешно на силно конкурентния български пазар с ранното предлагане на мобилни WiMAX услуги, както и с отличната си бизнес стратегия. Самсунг ще предостави най-оптимизираното и доказало възможностите си мобило WiMAX решение на българския пазар, осигурявайки възможности за още по-бързо развитие на Макс Телеком" - заяви Уонсуб Ким, Изпълнителен вицепрезидент и Ръководител на подразделението за телекомуникационни бизнес системи в Самсунг Електроникс.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.9639