TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
12 Септември 10, 10:43
Сирма Груп АД развя знамето си на връх Монблан

В периода 30.07.2010 - 20.08.2010 трима запалени ентусиасти от екипа на Сирма Солюшънс – Варна проведоха успешна експедиция до първенеца на Алпите – Монблан. Имената на смелчаците са Петър Иванов, Валентин Василев и Нурхан Илханов.

 

"Успехът на младежите е изключително показателен за духа и енергията, които царят сред служителите в Сирма Груп. Една от причините компанията ни да е толкова успешна днес, е именно стремежът на нейния екип към нови постижения и готовността за преодоляването на трудностите по този път. Качества, които позволяват на нашите софтуерни специалисти да бъдат едновременно силни професионалисти и добри в своите хобита" - посочва Васил Донев, ръководител на варненския офис на Сирма Солюшънс.

 

Независимо от неголемия си опит във високопланинския туризъм момчетата са се подготвили много сериозно за предизвикателството, с множество предварителни тренировки и внимателно подбрано оборудване и екипировка. Резултатът не закъснява - на 7 август в 11:29 ч. Валентин Василев развява националния ни флаг и този на Сирма Груп на най-високата точка на европейския континент. Въпреки че върхът не се ползва с репутацията на толкова недостъпен, колкото много кавказки и хималайски 4 и 5 хилядници, по думите на участниците в експедицията, те е трябвало да се справят с доста сериозни предизвикателства по пътя нагоре.

 

Особено достойнство на постижението им е това, че те не са ползвали услугите на професионалните водачи, които съпровождат повечето от групите тръгнали към върха. За разлика от тях, по пътя нагоре нашите момчета е трябвало да разчитат единствено на собствените си сили и умения. Според собствените им думи измамното очакване, че този връх поради добрата техническа обезпеченост на пътя е едва ли не толкова лесен за изкачване, колкото някой от нашите планински първенци, изчезва още при достигане на първия базов лагер на 3800 м. За успеха на тази нелека експедиция дължимото трябва да се отдаде и на четвъртия участник в нея – Кирил Иванов – човек с изключителен опит в планината, който има зад гърба си покорени голяма част от най-трудните за изкачване върхове на Европа и Азия.

 

След като Сирма Груп погледна отгоре над Европа, следващата амбиция на участниците в експедицията е покоряване на някой от 5 хилядниците на Кавказ или Хималаите.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.067