TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
25 Август 10, 10:25
Бизнес софтуерът Инфоплюс вече има интерфейс към системата EDI, за обмен на данни в ритейл сектора

Българската софтуерна компания Селматик създаде интерфейс за своето бизнес решение Инфоплюс към системата EDI (Електронен обмен на данни), която обезпечава стандартизирания пренос на бизнес документи и информация между търговските вериги и техните доставчици, по стандартите на EANCOM. EDI представлява международно призната система за обмен на структурирани бизнес документи в стандартен формат, между различни бизнес решения, с минимална човешка намеса. Нейното използване гарантира понижаване на разходите за обработване на документите и техния обмен, оптимизиране на човешкия труд, повишаване надеждността при преноса на критична бизнес информация, стандартизиране на бизнес документите с всички търговски партньори, по-лесна и по-бърза комуникация между партньорите, както и по-добър контрол при издаването и уреждането на фактури. Предстои системата EDI да бъде внедрена в повечето големи търговски вериги у нас, някои от които, като например МЕТРО Кеш енд Кери, вече я използват, за комуникация със своите търговски партньори. Към момента Селматик е внедрила интерфейса в две дистрибуторски компании, които вече обменят чрез него информация с МЕТРО.

 

"Навлизането на системата EDI е типичен пример за това, как една нова технология може да повиши ефективността на всички участници в един търговски процес. Селматик е компания, посветена на иновациите и използването на най-новите тенденции в сферата на бизнес софтуера. Ние обаче не разглеждаме иновациите като самоцел, а се стремим винаги да ги използваме за решаване на конкретните нужди на нашите клиенти, оптимизиране на работата им и спестяване на техните разходи и време. Затова интегрирането на нашето решение Инфоплюс с EDI е логична стъпка от наша страна, която има за цел да повиши конурентоспособността на клиентите ни сред дистрибуторските фирми" - посочва Димитър Селенски, президент на Селматик ЕООД - "Още със създването на Инфоплюс преди пет години решението поддържа издаването на документи по спецификата и изискванията на МЕТРО. Ние сме сред първите фирми, които имат разработен интерфейс към EDI и вече сме натрупали опит от внедряването му при клиенти, които го използват реално в своята работа."

 

"Системата EDI играе ключова роля за оптимизацията на бизнес процесите, при управлението на доставките. Тя носи сериозни предимства за всички участващи в процеса страни и аз се радвам, че Метро Кеш енд Кери е сред първите компании у нас, които въведоха този доказан международен стандарт в страната. Ние използваме три типа EDI съобщения още от 2006 г., през април 2010 г. стана технически възможно предаването на фактури и вече сме готови да обменяме с нашите търговски партньори пълния пакет документи чрез новата система. Радващо е също, че с навременната си реакция и експертиза екипът на Селматик спомага за по-бързата интеграция на системата EDI с решенията на нашите партньори" - споделя Елена Симеонова, Мениджър Корпоративни комуникации в МЕТРО Кеш енд Кери.

 

С интерфейса на Инфоплюс към системата EDI се осъществява обмен на най-важните бизнес документи – поръчки, уведомления за доставка, потвърждения за реално заприходени стоки и фактури. Процесът е напълно автоматизиран, което освен, че спестява време на служителите, спомага и за избягването на риска от човешки грешки. Повече информация за самото решение Инфоплюс е достъпна на адрес: http://www.infoplus-bg.com/


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4628