TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
19 Август 10, 09:53
Център за данни Daticum навърши две години
През юли българският център за данни Daticum, който е част от Сирма Груп, навърши две години от създаването си. През този период комплексът, който е единственият у нас, покрил изискванията на най-високото четвърто ниво на стандарта за категоризация TIA-942, е подписал 61 договора с клиенти. Сред тях се открояват имената на американската компания Synergy Sports Technology, която обработва данните за срещите от NBA, мрежовият гигант Сиско Системс, френският доставчик на електронни фактури B-Process, националната телевизия bTV, SEP Bulgaria и др. За две години работа са заети 50% от капацитета на центъра.

„Като най-голямо постижение през тези две години можем да посочим факта, че през целия период Daticum е функционирал без нито една секунда прекъсване на работата. Този успех се дължи преди всичко на стремежа ни да създадем център за данни, работещ по най-добрите международни стандарти за сигурност, надеждност и управление на риска. Ние непрекъснато инвестираме в нови технологии, подобряващи работата на центъра и след две години безпроблемно функциониране, можем да кажем, че се движим в правилната посока. Същевременно успешното ни развитие до сега ни прави още по-отговорни и внимателни, защото позитивният имидж носи със себе си и задължения“ - споделя Росен Маринов, управител на Daticum.

През двете години на своето съществуване център за данни Daticum се превърна и в пример за това как една българска компания може да се възползва от развитието на информационните технологии, за да се превърне в глобален играч. Днес в разположения в София център се съхраняват данните на голям брой чуждестранни клиенти, включително статистическата информация за срещите от Националната баскетболна лига на САЩ, както и тази на редица водещи в своите браншове компании. Росен Маринов е убеден, че бъдещето на българските центрове за данни преминава през налагането им като играчи на международния пазар и очаква компанията му да се развива още по-силно в тази насока.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0934