TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
01 Август 10, 21:14
СНИД подкрепя позицията на икономическия министър за нуждата от либерализация на телеком пазара

Сдружението на независимите интернет доставчици (СНИД) подкрепя позицията на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, за нуждата от либерализация в далекосъобщителния сектор. Изявлението, направено от г-н Трайков, съвпада напълно с позицията на браншовата организация, която от години се бори за подобряване на условията за конкуренция в този стратегически за икономиката ни сектор и за предоставяне на повече избор за крайните потребители.

 

"Либерализацията на телеком сектора у нас беше изкуствено забавена, чрез законови текстове, които поставиха бившия държавен телеком в привилегировано положение, както по отношение достъпа на други оператори до т.нар. "последна миля", така и до каналната мрежа на компанията. Частичната либерализация, която въпреки това наблюдаваме в телекомуникационния сектор, е факт само благодарение на технологичните иновации и на появата на голям брой LAN доставчици, много от които в последствие израстнаха до оператори с национално значение" - заяви Страхил Иванов, председател на сдружението - "На практика почти всички успехи по отношение на телеком либерализацията се осъществиха отдолу нагоре, с минимална подкрепа от страна на държавата. Затова е радващо, че представител на сегашното правителство засяга тази важна тема и се надяваме изявлението му да допринесе за по-широка обществена дискусия."

 

Според Страхил Иванов, засилването на конкуренцията в телекомуникациите е изключително важно за цялата ни икономика, защото в съвременния свят достъпът до интернет, телефония и други комуникационни услуги е от критично значение за всеки бизнес. "Развитието на IP – базираните комуникации промени много начина, по който екипите и партньорите комуникират помежду си и днес едва ли има сектор, в който това влияние да не се усеща. Либерализацията на далекосъобщенията ще спомогне за по-бързата поява на нови услуги и то – на по-конкурентни цени, което ще повиши конкурентоспособността на българските предприятия, използващи тези услуги и ще подобри инвестиционния климат в страната" - добави председателят на браншовото сдружение.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1018