TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
28 Юли 10, 13:06
Макс Телеком увеличи скоростта на мобилния достъп до интернет

Българският WiMAX оператор Макс Телеком увеличи скоростта на своите мобилни интернет услуги в градовете Ямбол и Кърджали, достигайки 8 Mbps. Предложението е пилотно и за сега важи за територията на двете населени места С това увеличение на скоростта Макс Телеком на практика предлага най-бързата WiMAX услуга за мобилен достъп до интернет в България, както и една от най-бързите в Европа. Компанията планира до няколко месеца да предложи същите услуги в цялата си мрежа.

 

"Увеличаването на скоростта на нашите услуги показва, че WiMAX технологията все още не е разкрила пълния си потенциал и е с най-големи шансове да се наложи като водещ мобилен стандарт. Макс Телеком беше първият работещ WiMAX оператор в Европа и днес запазва своята пионерска роля, предлагайки на клиентите си не само пълна свобода на достъп до мрежата, но и много по-интензивно преживяване" - убеден е Красимир Стойчев, собственик на Макс Телеком.

 

Високоскоростният мобилен интернет е особено подходящ за бизнес организации, за изграждането на безжични локални мрежи, за концерти, конференции и други специализирани събития, както и за разнообразни развлекателни услуги, включително мобилен гейминг и гледане на IP телевизия.

 

WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) е популярното име на безжичния стандарт за пренос на данни IEEE 802.16. Технолотията е създадена с цел да осигури достъп до мобилен високоскоростен интернет навсякъде и по всяко време, отговаряйки на потребността от бърза връзка както в големите градове, така и в по-малките населени места. По този начин още с появата си WiMAX се превръща едновременно в решение на проблема с "дигиталната пропаст" (наличието на големи територии, в които липсват модерните комуникационни услуги), както и на затруднения достъп до т.нар. "последна миля" (достъпа на алтернативни телеком услуги до крайните потребители). Още със своя търговски старт Макс Телеком отговаря на тези две пазарни нужди и днес покрива равномерно големите български градове и по-малките селища. Увеличаването на скоростите, предложено от компанията сега, на практика превръща WiMAX мрежата в равностоен конкурент на останалите широколентови технологии, включително и фиксираните.

 

WiMAX е и първият стандарт за мобилни услуги от четвърто поколение, който заработи в света. Днес втората версия на тази технология – Mobile WiMAX – е с най-големи шансове да се наложи като ключова 4G технология.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1252