TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
13 Юли 10, 18:45
Онтотекст подписа договор с Националния Архив на Великобритания

Българската компания за семантични технологии Онтотекст, която е част от Сирма Груп Холдинг, подписа договор с Националния архив на Великобритания. Институцията ще инвестира в софтуер за интелигентно търсене, за да подобри процеса на откриване на архивна информация в британските правителствени уебсайтове.

 

За тази цел Националният Архив е подписал договор за разработката на семантична база на правителствения уеб архив (Government Web Archive Semantic Knowledge Base) с консорциум от експерти в сферата на семантичните технологии, ръководени от Онтотекст. В проекта ще вземат участие също специалисти от екипа на проекта GATE към Университета в Шефийлд, които са създатели на най-подробната екосистема с отворен код, за откриване на текстово съдържание в света. В консорциума ще се включи и компанията System Simulation, която е водещ британски интегратор на изображения, дигитални активи, както и на системи за събиране и управление на информацията. Договорът е сключен след конкурс за обществена поръчка.

 

"Това е много мащабен проект, който ще увеличи стойността на една толкова важна информационна база. Обществените архиви имат голямо практическо и културно значение за много разнообразни типове потребители и е време правителствата да се замислят как да подобрят достъпа до тази информация. Нужните за това технологии вече съществуват в лицето на семантичните системи за търсене и обработка на информацията. Затова аз се радвам както, че Онтотекст изпълнява проект за толкова значима за обществото институция, каквато е Националният архив на Великобритания, така и че имаме възможност да покажем какво могат да направят разработваните от нас семантични технологии за повишаване достъпността на такива информационни масиви" - заяви Атанас Киряков, ръководител на Онтотекст.

 

Проектът започна в средата на юни и се очаква да приключи към края на март 2011 г. В неговите рамки се очаква да бъдат въведени нови методи за търсене, навигация и моделиране на информацията за нуждите на Националния Архив на Обединеното Кралство, превръщайки уеб архива в по-стойностен и популярен ресурс. Освен това създадената семантична база ще обедини публично достъпните, свързани помежду си данни с технологии с отворен код, за откриване на текстово съдържание, създавайки система, която ще бъде лесна за разбиране и ще може да се управлява и разширява по един лесно прогнозируем и ценово ефективен начин.

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1174