TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
06 Юли 10, 18:43
Сирма Медия участва в награждаването на победителите в състезанието „Най-добра студентска компания на Европа“

Българската компания за образователен софтуер и съдържание Сирма Медия се присъедини към журито на европейското състезание "Най-добра студентска компания на Европа" (JA – YE Europe Enterprise Challange 2010), организирано от домакинстващата организация Джуниър Ачийвмънт България. Компанията бе част от оценяващия екип на Intel – един от четирите спонсори на събитието със статут на "signature sponsors". Това означава, че Intel, заедно с Nestle Bulgaria, Девня Цимент и Hewlett Packard раздадоха допълнителни награди на участниците в състезанието и излъчиха своите фаворити извън официалната класация, с помощта на избрано от тях жури.

 

Наградата на Intel в размер на 500 евро, беше дадена на младежката компания Ар Ес Консулт ООД за проекта им "Онлайн игра на шах за трима играчи". Призът е с фокус върху иновациите, които подпомагат подобряването на ефективността, намаляват разходите, спомагат за опазване на околната среда и подобряват пазарното присъствие. Събитието събра у нас 100 млади предприемачи от 14 европейски държави, а церемонията по награждаването се състоя на 2 юли 2010, в сградата на Военния клуб.

 

"Състезанието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, е от огромно значение за младите хора у нас, защото създава определен начин на мислене сред тях и поставя акцента върху качества, като инициативност, предприемчивост и иновативност. Подобни прояви оказват дългосрочен ефект върху обществото ни и напълно съвпадат с визията на Сирма Медия за развитие на едно общество на познанието. Участието ни в инициативата, заедно с нашите партньори от Intel, беше съвсем естествена стъпка за нас и част от цялостната политика на Сирма Груп за подпомагане на младите хора в България. Преди няколко месеца ние стартирахме програмата Sirma Young Spirit, за подкрепа с финансови средства и управленско ноухау на младежи с добри идеи за стартиране на иновативен бизнес. Много от фирмите в Сирма Груп са създадени от също такива инициативни младежи с интерес към иновациите, доказали сме на себе си, че този модел работи и сега за нас е важно да го предадем на повече млади хора в страната" - посочва Илиян Узунов, изпълнителен директор на Сирма Медия.

 

Компанията работи активно с Intel в областта на образованието от няколко години. През 2009 г. е осъществен пилотен проект за оборудване на един клас със специализираните ученически лаптопи Intel Classmate PC, в рамките на инициативата "Компютър за всеки ученик". Classmate PC е достъпен, пълнофункционален, компактен и устойчив ученически преносим компютър, проектиран да окуражава сред учениците и учителите взаимодействието по време обучението. За целите на този проект Сирма Медия предоставя една от своите продуктови линии образователно мултимедийно съдържание. Освен това екипът на компанията обучава всички учители в начален курс от пилотното училище как да работят по-ефективно с новите технологии и по-специално с обучително електронно съдържание. От няколко месеца двете компании работят активно и по друг голям съвместен проект, за локализация и адаптация на серията от курсове за обучения на учители Intel Teach.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1116