TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
01 Юли 10, 18:41
Приложението "Софспирка" на Сирма Мобайл е отличено в конкурса M-Tel Application Factory

Мобилното приложение "Софспирка", разработено от Сирма Мобайл, за Android базирани устройства, беше класирано на четвърто място на конкурса  M-Tel Application Factory, който завърши с официална церемония на 30 юни. Наградите бяха връчени лично от Александър Кухар, Главен технически директор на Мобилтел. Създателите на "Софспирка" спечелиха официална статуетка, като един от победителите, заели първите пет места, грамота от организаторите на конкурса, парична награда в размер на 1000 лв., както и нов мобилен телефон HTC Legend. С много по-голяма стойност обаче е фактът, че класираните в челната петица приложения ще бъдат разпространявани от Мобилтел, с което компанията ги определя като значими решения за българския мобилен сектор.

 

"Приложението "Софспирка" е изцяло базирано на желанието ни да решаваме конкретни проблеми на българските потребители. Радваме се, че то беше отличено от журито на първия български конкурс за Android – базирани приложения, защото призът показва, че ние сме на прав път" - сподели Момчил Зарев, ръководител на Сирма Мобайл - "Бих искал също да поздравя Мобилтел за техния принос към развитието на пазара на мобилни приложения в България. С тази инициатива първият български мобилен оператор затвърди новаторската си позиция, налагайки се също и като първата компания у нас, която стъпва целенасочено и дългосрочно в сегмента на приложенията за клетъчни телефони."

 

Участниците в конкурса бяха оценени от жури, включващо журналисти от в. Капитал, в. Пари, сп. .NET и технологичния сайт Kaldata, както и Лора Ханджиева – Кънтри мениджър България, TCCM/HTC Master Distr. Председател на журито е Евгени Каракановски, Директор Телекомуникационни решения и продукти в Мобилтел ЕАД.

 

Приложението "Софспирка" дава възможност на потребителите на Android – базирани устройства да се информират по всяко време за местоположението на автобусните спирки, разстоянието и пътя до тях, както и след колко време пристигат автобуси, трамваи, тролейбуси и метро. То използва две от най-бързо развиващите се мобилни концепции – LBS (Location Based Services – услуги, базирани на местоположението) и augmented reality (добавена реалност). Приложението работи посредством вградените в много от съвременните телефони GPS модули, които спомагат за определяне на точното местоположение на потребителите, след което техният телефон получава информация от сървър на Сирма Мобайл, за местоположението на спирките и това на автобусите от градския транспорт. Очаква се в бъдеще решението да включва и друга полезна информация, базирана на местоположението на потребителите. Предстои скоро то да се появи и за други клетъчни платформи.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1618