TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
01 Юли 10, 13:37
Ново мобилно приложение за градския транспорт в София

Софтуерната компания Сирма Мобайл, която е част от Сирма Груп Холдинг, създаде приложение за мобилни телефони, позволяващо на потребителите да се информират по всяко време за местоположението на автобусните спирки, разстоянието и пътя до тях, както и след колко време пристигат автобуси, трамваи, тролейбуси и метро. Програмата се нарича "Софспирка". Тя е разработена за бързо налагащата се мобилна платформа Android, а екипът скоро ще създаде нейни версии и за другите най-популярни операционни системи за смартфони. Приложението работи посредством вградените в много от съвременните телефони GPS модули, които спомагат за определяне на точното местоположение на потребителите, след което техният телефон получава информация от сървър на Сирма Мобайл, за местоположението на спирките и това на автобусите от градския транспорт. Компанията ще участва със "Софспирка" в конкурса на М-Тел за създаване на Android базирани приложения с локален характер.

 

"Визията на Сирма Мобайл е да използваме бързо развиващите се платформи за разработка на мобилни приложения, за да създаваме услуги със значим положителен ефект върху обществото. Желанието ни е не просто да правим атрактивни приложения, а такива, които могат да променят живота на хората към по-добро, да спестяват време или да дават информация, полезна за по-голям брой български потребители. Затова след като създадохме първото българско мобилно решение за подобряване на комуникацията в училищата, днес ние пускаме и приложение, което информира гражданите в реално време за оптималните възможности за придвижване с градския транспорт" - посочи Момчил Зарев, ръководител на Сирма Мобайл.

 

Според него приложението "Софспирка" е особено актуално, предвид тежките задръствания в столицата и липсата на актуална информация за пристигащите автобусите, както и предвид честите промени в местоположението на спирките и маршрутите на рейсове и трамваи през последните месеци.

 

"Като европейска столица, София днес е международна дестинация за туризъм и конференции. Тук ежедневно пристигат стотици хора както от всички краища на България, така и от различни страни по света и е крайно време да положим повече усилия, за тяхното удобство и информираност при използването на градската транспортна инфраструктура. Със Софспирка ние отговаряме на нуждата от лесно за използване приложение, с което дори хора, стъпващи за първи път в столицата, могат интуитивно да откриват най-близките автобусни, тролейбусни и трамвайни спирки и да се информират за приближаващите превозни средства" - заяви Антон Гавраилов, който също е ръководител в компанията.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5703