TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
03 Юни 10, 15:57
Сирма Медия подкрепи Националния конкурс „Млади таланти”

Българската технологична компания Сирма Медия – доставчик на цялостни решения в областта на образованието и съвременното представяне на културно наследство за поредна година подкрепи Националния конкурс "Млади таланти", организиран от Министерство на образованието, младежта и науката. Победителите в надпреварата бяха официално наградени с предметни и парични награди на 27 май, в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади. Изпълнителният директор на Сирма Медия Илиян Узунов награди Георги Атанасов и Георги Георгиев от Природоматематическа гимназия "Акад. Иван Гюзелев", гр. Габрово, за разработката им BuilderZ - програма за триизмерно моделиране, използваща графичната библиотека OpenGL. Тя е създадена с цел да бъде полезна както на потребители, които тепърва се запознават с триизмерното моделиране, така и на разработчици на приложения в сферата на 3D графиката. Организацията на базата данни позволява манипулирането на всеки отделен елемент от даден обект, има възможности за добавяне на цветове, светлина и картинни файлове, а използването на системните ресурси е оптимизирано за постигане на добра функционалност.

 

"Националния конкурс "Млади таланти" е ценен не само с подкрепата, която оказва на най-изявените младежи във важен момент от живота им, а и с това, че амбицира всички останали техни връстници, популяризира сред тях познанието, като възможен успешен път за тяхното развитие и в крайна сметка увеличава шансовете България да се позиционира успешно в бъдещото общество на знанието. Затова подкрепата за тази инициатива беше съвсем естествена стъпка за нас и част от цялостната политика на Сирма Груп за подпомагане на младите хора в страната. Преди няколко месеца ние стартирахме програмата Sirma Young Spirit, в рамките на която сме готови да подкрепим с финансови средства и управленско ноухау младежи, които имат идея за стартиране на иновативен бизнес" - посочи Илиян Узунов - "Радвам се също, че конкретният продукт BuilderZ, който наградихме в рамките на конкурса "Млади таланти", има пряка връзка и приложение в развиваното от Сирма Медия направление за съвременно представяне на културно-историческо наследство."

 

В националния конкурс взеха участие деца от цялата страна, които представиха свои оригинални научни идеи пред учени, учители и свои връстници. Проектите, отличени от журито на първо, второ и трето място, ще представят България на Европейския конкурс за млади таланти – най-престижния европейски форум за млади учени, който тази година ще се проведе в Лисабон, Португалия.

  

Националният конкурс "Млади таланти" се организира от Министерство на образованието, младежта и науката от 1999 г. Той е част от рамковите програми на Европейския съюз за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности. Целта му е да насърчава младите хора с интерес към науката да развият своите знания и умения и да ги стимулират да поемат по пътя на научната кариера. Участници в конкурса са младежи на възраст между 15-20 години, които подготвят свой научноизследователски проект в три направления: естествени науки, информационни и комуникационни технологии и социални науки. Трите най-добри проекта представят страната ни на Европейския конкурс за млади учени, който всяка година се провежда в различна страна членка на ЕС. Някои от предходните наши участници са носители на различни награди от европейското състезание, спечелени в съревнование с над 140 колектива от цял свят.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0584