TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
03 Юни 10, 15:52
Балкан Сървисис представи предимствата на Business Intelligence за ритейл сектора

Как Business Intelligence решението QlikView може да реши проблеми, като генерирането на големи обеми данни от различните системи в ритейл компаниите, трудното управление на тази информация и превръщането й в смислени справки и анализи? Този въпрос беше във фокуса на конференцията "Business Intelligence и ритейл бизнесът – нов подход за ефективен анализ с решението QlikView", която се проведе днес в столичния хотел "Шератън". Събитието се организира от консултантска компания Балкан Сървисис и QlikView, а целта му беше да акцентира върху реалните ползи от Business Intelligence технологиите за търговските вериги и значително по-ниската цялостна цена за притежание (TCO – Total Cost of Ownership) на този клас системи.

 

"Днес всеки мениджър мисли преди всичко за оптимизиране на разходите и нашите усилия са насочени към предоставяне на решение, което да гарантира на ритейл компаниите много по-ниска цялостна стойност на притежание. В това отношение системата QlikView се отличава с бързо и лесно внедряване, ниска цена за поддръжка, лесно обучение на служителите, които ще я използват и освен това тя има интегрирана база данни, което изключва нуждата от създаване на отделно data warehouse решение. На практика в по-големите компании едно Business Intelligence решение може да се изплати за няколко месеца", обясни пред участниците Владимир Рашев, управляващ партньор на Балкан Сървисис.

 

Той добави, че компанията е осъществила пет внедрявания на Business Intelligence у нас от началото на годината, а очакванията му са до края на 2010 г. броят им да се увеличи с още между пет и десет. Мениджърът уточни, че една от причините за бързото внедряване и възвръщаемост е натрупаният опит на екипа на Балкан Сървисис в ритейл сектора и създадените готови справки и анализи за компании от този бранш. Освен това компанията е разработила конектори, които интегрират QlikView с голям брой ERP системи (включително MS Dynamics NAV, MS Dynamics AX, Oracle, SAP, Atlantis ERP), както и с най-използваните POS системи (SYS Technologies, Орак Инженеринг, info plus и др.).


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1249