TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
01 Юни 10, 12:00
Сирма Бизнес Консултинг представи универсално решение за мобилно банкиране

Сирма Бизнес Консултинг представи универсалното решение за мобилно банкиране SBC M-Banking. То представлява гъвкава платформа за мобилно банкиране, която позволява на финансовите институции да предлагат на потребителите си различни банкови услуги, достъпни през телефона. Решението се отличава по това, че е напълно независимо от клетъчните оператори, типа мобилно устройство, неговата операционна система, както и вида на платежния оператор. SBC M-Banking работи с технологията Java Micro Edition, която се поддържа от почти всички популярни мобилни платформи. Освен това то се интегрира лесно с различни банкови системи и платежни инфраструктури.

 

"Клетъчните мрежи са най-бързо развиващата се информационна инфраструктура в наши дни, което далеч не може да се каже за банкоматите, банковите клонове и дори за Интернет. Това позволява използването на мобилните комуникации от финансовите институции за разширяване на техните услуги и довеждането им до по-слабо населените региони, включително малките села, земеделски кооперациите, хотели и хижи" - заяви Цветомир Досков, Изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг - "Нашата цел беше да създадем решение, което едновременно да бъде лесно за употреба от всички потребители, да бъде платформено независимо, сигурно и надеждно, и се радвам, че със SBC M-Banking успяхме да постигнем целта си."

 

Според мениджъра, системата може лесно да бъде локализирана за всеки чужд език. "Това превръща SBC M-Banking в потенциално решение на проблема с т.нар. "дигитално разделение" както в България, така и в много други страни по света, позволявайки на жителите в региони със слабо развита интернет инфраструктура, да се възползват от предимствата на модерните платежни услуги" - добави Досков.

 

Сред големите предимства на решението, освен достъпността му през всякакви мобилни мрежи и платформи, е независимостта на потребителите от работното време и близостта на банков клон или банкомат, географската независимост, възможността банките да обслужват повече потребители, с по-малко ресурси от тяхна страна (човекочасове труд, функциониране на банкови клонове) и не на последно място – възможността банките да печелят от по-малки транзакции, поради ниските разходи за функционирането на решението. "Освен това, като нов и бързо развиващ се канал, мобилното банкиране може да спомогне за открояването на една банка от нейните конкуренти и превръщането й в по-иновативен играч, в очите на клиентите" - убеден е Досков.

 

SBC M-Banking включва всички по-популярни банкови функции – от възможност за преглеждане на баланс по сметка, движение по сметка и банкови извлечения, до парични трансфери, междубанкови разплащания, плащане на сметки за комунални и други абонаментни услуги, плащане на електронни фактури, презареждане на предплатени карти и др. Освен това SBC M-Banking дава бърз достъп до полезна финансова информация, като валутни курсове, лихви и др. Решението включва сървърна част и софтуерен клиент, който се инсталира на мобилните устройства на потребителите. То е напълно интегрирано с банковите информационни системи, платформите за електронни разплащания, електронни фактури и др.

 

При разработката на SBC M-Banking е поставен акцент и върху сигурността, включително потребителска аутентикация на две нива (парола и token устройство), използват се криптография от край до край и дигитални сертификати, а самата парола се съхранява и проверява на сървъра на системата, а не на мобилното устройство. В добавка решението може да бъде интегрирано и с други специфични политики за сигурност, използвани в отделните банки.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0872