TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
13 Май 10, 10:42
Балкан Сървисис пуска серия Business Intelligence приложения за оптимизиране на фирмените разходи

Българската консултантска компания Балкан Сървисис разработи серия Business Intelligence (BI) приложения за оптимизиране на фирмените разходи. Програмите са разработени от екипа на компанията, на база на QlikView – решението, което промени начина, по който се използват BI технологиите. Създадените от Балкан Сървисис приложения са насочени към анализ и оптимизиране на основните пера в бизнес организациите, включително разходите за заплати и хонорари, за комуникационни услуги и за гориво. Те позволяват на мениджърите да правят бърз анализ на разходите в реално време, да преценяват до колко ефективно са изхарчени парите и каква е възвръщаемостта от тях, както и да правят прогнози за нарастване или намаляване на разходите след вземане на съответните управленски решения.

 

"Business Intelligence пазарът се променя динамично и все по-често клиентите искат не просто внедряване на една система, а очакват да видят как тази система ще реши техните конкретни бизнес проблеми. Затова и BI пазарът еволюира към предлагането на специфични приложения, насочени към повишаване на приходите и оптимизиране на разходите, като в условията на рецесия акцентът е върху второто. Очаквам броят на тясно специализираните Business Intelligence приложения да нараства с бързи темпове, както поради предлагането на все по-лесни инструменти за анализ от страна на създателите на BI системи, така и поради нарастващия интерес на корпоративния сектор. Нашата компания има над четиригодишен опит от внедряване на QlikView в различни икономически сектори и това ни позволява да отговорим на променящите се пазарни тенденции, предлагайки повече стойност за клиентите ни" - обяснява Владимир Рашев, управляващ партньор на Балкан Сървисис.

 

Освен за анализ на заплатите, телефонните сметки и разходите за бензин, екипът на Балкан Сървисис има капацитета да разработи и други приложения, отразяващи специфичните нужди на конкретни свои клиенти. Целта е да се улесни максимално мениджмънтът при вземането на правилни решения, чрез разнообразни справки в табличен и графичен вид за заплащането на отделните служители или на екипите в компанията, анализ на тяхната ефективност, както и на различни тенденции, определяне на възвръщаемостта от разходите за човешки ресурси, за фирмените комуникации или за гориво. Приложенията за анализ на заплатите и телефонните сметки са подходящи за компании от всеки икономически бранш, докато това за анализ на разходите за бензин може да спести много на фирмите в транспортния и логистичен сектор, куриерските услуги и др.

 

"Business Inteligence пазарът ще продължава да расте през следващите години, поради способността на този вид решения да се изплащат много бързо и да генерират печалба на своите клиенти. Балкан Сървисис е сред първите български компании в този сегмент и ноухауто, което сме натрупали през годините ни дава възможност днес да предложим голяма добавена стойност на своите клиенти" - добави Рашев.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6128