TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
13 Април 10, 23:56
Балкан Сървисис ще интегрира RFID технологии със системите за управление на бизнеса
Компанията участва в мащабен европейски проект по програма "Конкурентоспособност и иновации" за популяризиране на RFID

Българската консултантска компания Балкан Сървисис е част от международен консорциум, спечелил финансиране на проект по програма "Конкурентоспособност и иновации" (Competitiveness and Innovations - CIP) на Европейската комисия на стойност 2 200 000 евро. Проектът се нарича RFID-ROI-SME и е насочен към популяризиране на безжичната технология RFID (Radio Frequency Identification), както и нейното по-широко приложение сред малките и средни предприятия в европейски мащаб. Технологията, която позволява идентификация и проследяване от няколко десетки метра, се сочи като един от най-перспективните бъдещи безжични стандарти с огромен потенциал за развитието на нови приложения в бизнес сектора и в държавната администрация. Други важни предимства са: идентифицирането на множество стоки едновременно; липсата на човешка намеса при четене на информацията; условията на средата (температура, влага, химикали и др.) не оказват влияние върху идентификаторите; информацията може да бъде записвана многократно, през целия жизнен цикъл на изделието.

 

Резултатите от проекта RFID-ROI-SME биха могли да спомогнат за много по-широкото използване на тази технология сред малките и средни фирми в ЕС. В рамките на инициативата ще бъдат внедрени и координирани осем пилотни проекта, насочени към различни икономически сектори в шест европейски страни. Целта на всеки от тях е да бъдат изучени различни аспекти от внедряването на RFID решения в малките и средни предприятия в Европа. Част от пилотните проекти ще имат за цел да бъдат представени иновативни бизнес модели, използващи RFID, както и да бъде демонстрирана добавената стойност на системите и решенията, базирани на тази безжична технология. Друга важна цел ще бъде изучаването на потенциалните предимства на RFID за европейските граждани, чрез внедряването на продукти и услуги за граждански цели: електронно издаване на билети, сигурност на работното място и др. Ценовата ефективност на RFID продукти с отворен код също ще бъде разглеждана в рамките на европейския проект.

 

Основната мисия на Балкан Сървисис ще бъде да внедри в рамките на следващите 6 месеца пилотен проект за оптимизация на логистиката, складирането, отчетността и други бизнес процеси в българско производствено и търговско предприятие – клиент на компанията. Ще се въведе мобилно компютърно решение за проследяване на партидите и за контрол на спедицията и логистиката, чрез поставянето на RFID тагове и устройства за разчитане на тези тагове. С помощта на RFID всяка отделна стока може да бъде проследена от момента на производството до продажбата и рециклирането й. Това става като, при производството, стоката се маркира с RFID идентификатор. Необходими елементи са, също така, антени и четящи устройства, които се монтират в  ключови точки и се свързват към софтуер, който съдържа информация за стоката.

 

Друга важна задача на Балкан Сървисис ще бъде оптимизирането на софтуерното приложение за управление на склад, базирано на използваната в предприятието ERP система Atlantis ERP. С внедряването на пилотния проект се очаква да се подобри управлението на складовите наличности, чрез прогнозиране на използваните количества и контрол на зареждането на стоки и да се сведат до минимум липсите (системата отчита всяко изваждане на стока и сигнализира за намаляването й под определен праг).

 

"Участието в тази общоевропейска инициатива е от изключителна важност за нас. Това ще ни даде възможност да придобием ценно ноу-хау за внедряването на тази нова и обещаваща технология и ще допринесе за задълбочаване на опита ни при осъществяване на бъдещи подобни проекти. Важно е и това, че печелейки този проект, осигуряваме  пряко финансиране и за самия клиент", отбелязва Владимир Рашев, Управляващ партньор в Балкан Сървисис ООД.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.409