TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
23 Март 10, 17:22
Националното състезание WEBLOZ ''10 с рекорден брой участници

Регистрацията за Националното състезание по уеб дизайн и Интернет програмиране WEBLOZ '10 приключи и резултатите са повече от радостни. За тазгодишното състезание, чиито Златен спонсор е СуперХостинг.БГ, са регистрирани 133 участника, които ще се явят с общо 92 проекта (50 в категория "Уеб дизайн" и 42 в категория "Интернет програмиране"). Припомняме, че финалният кръг на WEBLOZ '10 ще се проведе на 23 – 25 април 2010 г. в гр Лозница.

 

В тазгодишното издание на проявата са регистрирани проекти от 35 града, като най-много участници има от градовете Русе, Благоевград, София и Варна. Това е своеобразен рекорд за историята на състезанието. Най-много участници (64) има от 11 клас. При по-малките разпределението е съответно: 10 клас - 17 участника, 9 клас - 11 участника и 8 клас - 9 участника от над 70 училища.

 

"Радваме се, че постоянното развитие и подобряване на състезанието WEBLOZ '10 води до рекордно повишаване броя на участниците. За нас този резултат е показателен, за повишаващия се брой млади хора в България, които се стремят към своя успех и искат да докажат, че са най-добрите в своята област. Тенденция, която не само ще направи състезанието по-интересно, а и е доста обнадеждаваща за бъдещето на страната ни" - заяви Тихомил Кулев, основател на Фондация "Технология за младите", която организира WEBLOZ ’10. Той напомни, че на тазгодишното издание на състезанието 32-мата дванадесетокласници ще имат шанса да бъдат приети в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" или в Русенския университет "Ангел Кънчев" без приемен изпит, на база спечеленото място на финалния кръг на състезанието.

 

Веднага след края на регистрацията започна и гласуването за проекти, които ще продължат във втория, финален кръг на надпреварата. То ще продължи до 26 март. Като утешителна награда всеки от некласираните за втория кръг участници ще получи специален промоционален код за намаление при поръчка на хостинг услуги от Златния спонсор Суперхостинг.БГ.

 

"Наблюдава се и едно подобрение на качеството на проектите, като с всяка следваща година те стават все по оригинални, уникални и добри. Вярваме, че тази тенденция ще продължи и през следващите години" - добави Кулев - "Имаме и още една изненада. Представители на Висше Училище Международен Колеж, гр. Добрич ще присъстват на състезанието и ще дадат две стипендии - по една във всяка категория. Те ще включват 50% от семестриалната такса за целия период на обучение.

 

Всички регистрирани проекти, подредени по категории с подробна информация за всеки от тях са достъпни на страницата на състезанието http://webloz.net.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1007