TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
26 Февруари 10, 09:43
Oracle Day 2010 представи актуални стратегии за оптимизация на бизнеса
Oracle Day 2010 представи актуални стратегии за оптимизация на бизнеса

Oracle Day 2010 очерта последните тенденции в областта на информационните и комуникационни технологии, като постави акцент върху стратегиите за оптимизация на бизнеса чрез инвестиции в ИКТ. Участниците в събитието представиха решенията на Oracle, които помагат на компаниите да подобрят операциите си при намалени разходи за хардуер и софтуер. Форумът на тема „Там, където опитът среща иновациите" събра над 200 представители на публичния сектор, телекомуникациите, финансите, производството и услугите, както и партньори на компанията. Те за първи път се запознаха и с новостите, които Oracle ще има възможност да въведе благодарение на придобиването на Sun Microsystems.

Събитието беше открито от Клод Коларо, управляващ директор на Oracle България. Фокусът на неговата презентация беше разширяването на Oracle към хардуерния бизнес. Той обясни, че компанията ще продължи да се развива в направленията, които и досега е следвала, като ще започне да предлага и хардуерни решения. Това ще позволи на Oracle да затвори цикъла от продукти и услуги, които предлага на клиентите, улеснявайки ги и позволявайки им оптимизация на разходите.

Специален гост на форума беше Ален Озан, вицепрезидент на дивизията за технологични решения за Югоизточна Европа, който подробно представи новото лице на Oracle като компания, предлагаща най-цялостния, отворен и интегриран бизнес софтуер и хардуерни системи в света. Той обясни как новите продукти, с които Oracle разширява портфолиото си след придобиването на Sun Microsystems, на първо място Sun Oracle Database Machine, ще позволят намаляване на разходите и оптимизация на процесите. С това Oracle променя бизнеса, като предлага завършени и интегрирани системи, съвместими със съществуващите стандарти.

Темата за тенденциите в развитието на ИКТ сектора беше подробно развита в презентацията на Татяна Хинова, асоцииран вицепрезидент на IDC Централна и Източна Европа, която подчерта, че информационните технологии придобиват все по-ключово значение за повишаване продуктивността на компаниите. Тя прогнозира все по-силно обвързване между ИТ и бизнеса през идните години.

Клод Коларо, управляващ директор на Oracle България

Клод Коларо, управляващ директор на Oracle България

Още по темата: Oracle Day 2010 представи актуални стратегии за оптимизация на бизнеса

 

Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1481