TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
23 Февруари 10, 22:25
Решение на Sirma Mobile спечели награда в Барселона
Решението Bipper, разработено от българската софтуерна компания Sirma Mobile за норвежкия доставчик на услуги за родителски контрол Bipper Communication, спечели престижния приз Mobile Premier Award в категорията „Най-добър стартъп в първз ноначален етап на развитие“ (Best Early Stage Startup). Носителите на наградите Mobile Premier Awards бяха обявени официално на 15 февруари, на церемония в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, в присъствието на инвеститори, телекомуникационни оператори, разработчици, журналисти и блогъри.

Решението Bipper е разработено от Sirma Mobile на база на технологичната платформа на Motorola. То представлява система за родителски контрол чрез миниатюрно устройство с размери на SIM карта, инсталирано в мобилния телефон и уеб интерфейс за достъп на родителите до разнообразна информация за местоположението и ежедневието на техните деца.

„Bipper представлява типичен пример за иновация, посветена на реална обществена необходимост и затова е радващо, че Bipper Communications спечели престижната награда измежду 600 други мобилни стариращи компании. Призът дава висока оценка на българските разработчици на иновативни мобилни приложения, в лицето на Sirma Mobile и аз се надявам, че той ще увеличи интереса на чуждестранните инвеститори към иновативните компании у нас“ - заяви Антон Гавраилов, Директор Бизнес Развитие на Sirma Mobile и разкри, че скоро решението Bipper ще бъде достъпно и за българските потребители на мобилни услуги.

Наградите Mobile Premier Awards са най-значимата инициатива за отличаване на мобилни стартиращи компании в сферата на иновациите, маркетинга, развлеченията, потребителските изживявания, социалната промяна и женското предприемачество. Те се провеждат в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона и в партньорство с някои от най-значимите организации в телекомуникационния бранш, като MobileMonday, Mobile Marketing Association (MMA), Mobile Entertainment Forum (MEF), MEX, MobileActive.org, Women 2.0, както и Women in Mobile Data Association. Наградите представляват уникална възможност за всеки мобилен стартъп да достигне до аудитория от най-известните специалисти и мениджъри в мобилната индустрия, утвърдени предприемачи, рискови инвеститори и медии.

За Sirma Mobile

Sirma Mobile е подразделение на софтуерната компания Сирма Солюшънс, отделено в самостоятелна структура през 2008 г. Екипът ни е специализиран в разработката на мобилни приложения и услуги, и има няколко-годишен опит в иновативни сфери, като LBS (Location Based Services), NFC (Near Field Communications), JavaME (Java Platform, Micro Edition), както и в разработката на приложения за най-популярните мобилни платформи: iPhone, Android, Symbian и BlackBerry. Позиционирането на Sirma Mobile като организация, развиваща бизнес на познанието, определя като най-значим фирмен актив екипа от креативни и висококвалифицирани специалисти, както и позитивната работна атмосфера. Стремежът ни е да се развиваме като глобален разработчик на услуги с добавена стойност, както и да поставим мобилните иновации в услуга на хората, създавайки приложения със съизмерим обществен ефект.

За Сирма Груп

Сирма Груп е най-големият български технологичен холдинг с 18 годишна история и доказан опит в създаването на нови бизнеси на знанието. Някои звена в Сирма Груп са сред глобалните лидери в своите сектори, а други са сред водещите български технологични фирми.
В основата на този успех е силният ни фокус върху познанието и иновацията, като главна добавена стойност за бизнеса и обществото, както и нашата ангажираност към нуждите на клиентите, партньорите и служителите ни. Всеки от бизнесите на Сирма съчетава компетентност и гъвкавост в своята специфична област с подкрепата и инфраструктурата на целия холдинг, което дава допълнителни предимства за нашите клиенти.
Днес групата се ръководи от същите хора, които са я създали и развивали през годините, доказвайки своята компетентност в сферата на информационните технологии и управлението. Това ни дава увереност, че се движим в правилна посока и сме гарантирали стабилността на новите си проекти. Сирма особено цени своя човешки потенциал – собственици в компаниите са десетки от служителите, допринесли със своя труд и креативност за успеха. Убедени сме, че в България успехът е възможен по пътя на знанието и искаме да предадем своя оптимизъм на повече млади хора у нас.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.2125