TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
23 Февруари 10, 22:18
СуперХостинг.БГ е Златен спонсор на Национално състезание по уеб дизайн и програмиране WEBLOZ '10
За трета поредна година компанията ще подкрепи ученическата проява
Талантливите млади програмисти на България и тази година ще имат възможност да покажат своите умения в станалото традиционно Национално състезание по уеб дизайн и програмиране WEBLOZ '10, чиито финален кръг ще се проведе на 23 - 25 април 2010 г. в гр Лозница. Това е четвъртото издание на събитието, а за трета поредна година то е подкрепено от СуперХостинг.БГ, в качеството си на Златен спонсор. Тази година за първи път надпреварата се подкрепя и от Българската уеб асоциация и Българската асоциация на софтуерните компании BASSCOM.

„Инвестицията в българското образование и конкретно в талантливите млади програмисти и дизайнери е приоритет за СуперХостинг.БГ. Затова за нас беше съвсем естествено и тази година да подкрепим Националното състезания WEBLOZ. Организаторите на събитието направиха много за да се превърне то през последните години в най-голямата проява от този вид и да допринесе много за популяризирането на уеб технологиите сред българските младежи. Ние можем само да се радваме, че СуперХостинг.БГ е част от това събитие и да се надяваме повече български компании да влагат своите усилия в инициативи за развитието на българското ИТ образование", сподели Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ.

И тази година Националното състезание ще се проведе в две категории, с подобрен на предишните издания регламент, ново жури и усъвършенстван формат. В него могат да участват ученици от VІІІ до ХІІ клас от всички училища в страната. Те ще трябва да защитят пред комисия собствени проекти в две категории - „Уеб дизайн" и „Интернет програмиране". Екипите ще са от максимум двама ученика, като един екип ще може да участва само в една категория едновременно. Успоредно със самото състезание, тази година гостите ще имат възможността да слушат интересна лекционна програма, с участието на специалисти с дългогодишен опит, които ще говорят за новите технологии, похвати и добри практики в сектора.

Четвъртото издание на състезанието ще се проведе в два кръга. В рамките на първия от всички регистрирани ще бъдат допуснати по 20 проекта във всяка категория. Срокът за регистрация на екипите и проектите е до 7 март, гласуването за тях ще продължи до 14 март, а ден по-късно ще бъдат обявени проектите, класирани за втория кръг. Оценяването в първия кръг ще се извърши от голямо жури (над 20 човека), като всяка фирма от Българската Уеб Асоциация ще има представител в него, а свои членове ще имат и компании извън асоциацията. Всеки член ще реши за кои 20 проекта да бъде даден вот за да продължат в следващия кръг и първите 20 с най-много събрани вота, ще бъдат допуснати до него. Оценяването ще се извършва онлайн чрез сайта на състезанието. Вторият кръг от своя страна ще се проведе на живо в гр. Лозница, Разградска област.

Нагрaдният фонд на състезанието отново ще е над 3 000 лв., като организаторите са се постарали и тази година да подготвят много мотивиращи поощрителни награди. За трите години, през които е провеждана надпреварата, са участвали над 100 екипа с над 130 участника и са раздадени награди на стойност над 11 000 лв. Основните цели на състезанието са, да постави в конкурентна среда неговите участници и да стимулира развитието им, като същевременно им дава свободата, да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии, предпочетени от тях.

Регистрацията на проектите вече започна.
Повече информация и регламента можете да откриете на официалния сайт на състезанието http://webloz.net.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.7499