TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
19 Февруари 10, 16:53
Прогнози за бъдещето на мобилната индустрия
В посрещнатата с огромен интерес презентация по време на Световния мобилен конгрес в Барселона, президентът на Ericsson Ханс Вестберг сподели своите прогнози за бъдещето на мобилната индустрия и за развитието на мобилните комуникации през следващите няколко години

В своята реч по време на пресконференцията на Ericsson в Барселона, проведена в рамките на провеждащия се там Световен мобилен конгрес, президентът и изпълнителен директор на компанията Ханс Вестберг заяви: „Успехът ни в бъдеще ще се определя от способността да виждаме отвъд технологията, да изпреварваме клиентите си и да решаваме проблемите им още преди те самите да са ги осъзнали. За това е необходимо винаги да поставяме клиента на първо място и да притежаваме необходимата компетентност, за да внедряваме иновации, които да предлагаме на потребителите.”

„Предвиждаме до 2015 г. абонатите на мобилни широколентови услуги да се увеличат шест пъти и генерираният трафик да нарасне с над 50 пъти в сравнение с края на 2009 г. Това означава 3 милиарда нови абонати на мобилни широколентови услуги през следващите 5 години. В същото време броят на смартфоните ще се увеличи четирикратно, а трафикът, който те генерират ще нарасне с повече от 25 пъти. Бързо увеличаващият се трафик поставя фокус върху мрежовия капацитет и качество.”

На Световния мобилен конгрес в Барселона Ericsson постави световен рекорд, като демонстрира LTE/4G технологията със скорост на теглене на съдържание от 1 Gbps.

Първата в света подобна демонстрация се осъществява чрез Multi Carrier и MIMO технологии и ползва комерсиален LTE хардуер на Ericsson. Комбинирането на тези технологии прави достигането на скорост от 1 Gbps възможно. За демонстрацията се ползват 4 честотни ленти по 20 MHz всяка, т.е. 80 MHz общо и 4x4 MIMO, като данните се изпращат безжично по четири информационни канала.

Още по темата: Прогнози за бъдещето на мобилната индустрия

Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0927