TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
TechCompanies.dir.bg - новини за водещите ИТ компании

 
Рейтинг: 3.00
(2838)
Новини
Кратки
Apple
Microsoft
HP
Cisco Systems
Oracle
SAP
IBM
Intel
Xerox
Logitech
QlikTech
Barracuda Networks
AVG
Panda Security
Datecs
ESRI Bulgaria
Nemetschek
Сирма Груп
Daticum
DAVID Holding
Мусала Софт
Fadata
ТехноЛогика
S&T
Алое Ко
Balkan Services
LLP Sofia
Intelligent Systems Bulgaria
IBS Bulgaria
Team VISION
NET IS
TeleLink
eFellows
Nexcom
D-Link
Spectrum Net
Спиди Нет
Макс Телеком
Евроком
Трансат
Нетинфо
ePay.bg
Mobio.bg
Mirchev Ideas
СуперХостинг.БГ
Host.bg


Контакти

Новини / Водещите новини

Вземи в gLOG
09 Февруари 10, 21:26
Световният Ден за безопасен интернет бе отбелязан за пети път и в България
По този повод у нас стартира общоевропейската кампания „Мисли преди да ка4и6”

На 9 февруари 2010 г. за пети път в България бе отбелязан световният Ден за безопасен интернет. Той се чества в над 60 страни по целия свят и е своеобразен повод за диалог по темите за безопасно поведение в онлайн пространството.

Националният център за безопасен интернет, част от Европейската мрежа от центрове Инсейф (Insafe), в партньорство с представители на Обществения съвет за безопасен интернет, обявиха началото на общоевропейската информационна кампания, която тази година е под мотото „Мисли преди да ка4и6”. Начало на кампанията бе дадено с излъчването на специално създаден телевизионен клип, преведен на всички европейски езици. В него се засягат теми като правата на личността и проблемите, свързани с публикуването на информация в интернет под формата на снимки, текст и видео съдържание. „Споделянето на информация за други хора без тяхното знание може да ги злепостави, унижи или дори да ги постави в опасна ситуация. За съжаление, младите хора все по-често страдат не само заради собствената си, но и поради чужда непредпазливост”, алармира Георги Апостолов, координатор на Националния център за безопасен интернет.

Специални гости на събитието бяха г-жа Надя Шабани, Председател на Държавна агенция за закрила на детето и г-н Орлин Кузов, Директор на Дирекция „ИКТ в образованието”, към Министерство на образованието, младежта и науката.

Г-жа Шабани изрази подкрепа за общоевропейската кампания и представи някои от членовете на Съвета на децата на ДАЗД. „Ние не възприемаме децата само като „обект на въздействие” и затова ще разчитаме на тяхната активност да разпространят сред своите връстници посланията на кампанията”, заяви г-жа Шабани. През 2010 г. ДАЗД в сътрудничество с Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта на НС ще организира социологическо изследване за отношението на родителите към използването на интернет от децата и степента на информираност за опасностите в мрежата. Г-жа Шабани припомни данни от доклад на ООН, според които над 750000 педофили правят опити да влязат в контакт с деца чрез интернет.

Още по темата: Световният Ден за безопасен интернет бе отбелязан за пети път и в България

Източник: PixelMedia.bg – новини, тестове и ревюта от света на компютрите и потребителската електроника


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5843